Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Zijl – Salamander

Locatie Pannerden

 

et zou nu toch wel eens gebeuren dat de rivierdonderpadjes hun nestjes bouwen. Hanny en Duikreporter Jos hebben weer in Pannerden afgesproken om te kijken of de donderpadjes nu eindelijk hun nestjes hebben gemaakt.
We lopen dit keer zo ver we kunnen en gaan aan het eind van waar de stenen liggen te water. We zitten meteen tussen de stenen en gaan op zoek naar nestjes. Na ongeveer 5 minuten hoor ik Hanny boven water iets roepen en ik zwem meteen naar haar toe. Ze wijst me een steen en daarop zit een klompje Donderpad eitjes. Ik zie dat vader en moeder er bij liggen dus ik denk dat ze nog niet klaar zijn en besluit snel een foto te maken en ze dan met rust te laten. Ik kijk boven water waar ik precies ben zodat ik ze bij de volgende duik makkelijk terug kan vinden.

41

Ik zwem een stukje verder in zie iets op een steen zitten wat ik nog niet eerder gezien heb. Het is een kleine watersalamander ( ik duik al 23 jaar maar ben nog nooit een salamander tegen gekomen onder water). Ik benader hem heel voorzichtig zodat hij niet van me schrikt zodat ik hem kan filmen. Hij kijkt me aan en blijf stil zitten en ik kan mooie opnamen maken. Ondertussen is Hanny naast me komen liggen en om beurten maken we foto’s en film ik het beestje.

PIC_0758a

Na ongeveer 20 minuten bij de salamander gelegen te hebben gebaart Hanny dat ze het koud krijgt en er uit ga. Ik blijf nog een paar minuten kijken en zwem dan ook terug. We hebben ongeveer 35 minuten gedoken maar zijn niet verder dan 10 meter van de instap plaats geweest.

Nu we het eerst nestje gevonden hebben zullen we de komende weken wel weer veel nestjes tegenkomen die ik dan kan filmen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief