Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Niet spectaculair

Locatie Bergse Diepsluis

 

Je hoeft niet altijd een spectaculaire duik te maken om het naar je zin te hebben. John Landa dook bij de Bergse Diepsluis en neemt je in dit Duikreport mee onderwater.

De vakantie in het Zwarte Woud zit er op en het is weer maandag dus het is weer tijd voor een maandag ochtend duikje deze keer gaan we naar de Bergse diepsluis omdat de kentering verkeerd uitkomt en mijn vrouw gaat mee om aan het strandje te gaan zitten.

We zijn de eerste op de parkeerplaats en we maken nog even een praatje daarna gaan we snel het water in.

Ik wil deze keer graag kleine sepiaatjes op de foto zetten de 2 andere keren dat we ze tegen zijn gekomen had ik of de verkeerde lens er op staan en de 2e keer vrat een grondel een heel klein sepiaatje op dat net uit het ei was gekropen en dat was balen.

We gaan onderwater en het zicht is matig en het zoeken naar die kleine sepia’s word bemoeilijkt door het zicht en de kleine sepia’s hebben ongeveer de zelfde kleur als de bodem dus het word goed opletten.

We struinen de bodem af maar we vinden van alles behalve kleine sepia’s wel lig ik ineens naast een grote zeebaars hij kijkt me aan en blijft gewoon liggen, alweer zo’n prachtig moment met die grote zeebaarzen.

3-P8031536

We gaan naar de rekjes om te kijken of er misschien een eitje uitkomt maar ook bij de rekjes was het niet spannend, er waren wel wat eitjes kapot dus er komen wel eitjes uit en dat heb ik de vorige duik kunnen zien maar de baby sepia werd gelijk door een grondel opgevreten dat vond ik wel jammer.

We besluiten richting het platform te gaan en daar eens te kijken of er wat te zien was maar helaas ook hier hebben we niks bijzonders gezien daarna besluiten we om naar rechts te gaan maar ook hier word het allemaal niet heel spannend ik kom nog een duiker tegen met een camera die trots laat zien waar een kreeft zit (dat denk ik dan) maar hij maakt zoveel stof dat er geen kreeft meer te zien is, ik heb toch een macrolens op de camera zitten dus het heeft niet veel zin om die kreeft op de foto te zetten en er zitten tig kreeften aan de Bergse diepsluis.

1-P8031533

We komen weer die zeebaarzen tegen en ook nu blijven ze mooi voor je neus hangen, schitterend.

We keren om en gaan nog op zoek naar een dahlia die hier ergens op een steen zou zitten, je zie deze dahlia alleen as je richting de trap terug zwemt volgens goed ingelichte bronnen.

 

4-P8031534

Lia en ik hebben best al wat dahlia’s gevonden aan de Bergse diepsluis waar we van er best veel van terug kunnen vinden maar deze kunnen we maar niet vinden zo ook deze keer niet. We besluiten er uit te gaan en lopen terug naar de auto we kleden ons om en ruimen de spullen op kletsen nog wat met andere duikers die net ook een duik hadden gemaakt en daarna rijden we naar het strandje om een lekkere bak koffie te halen bij mijn vrouw die daar zit te genieten van het zonnetje.

Het was geen spectaculaire duik maar dat hoort er ook bij, Lia bedankt voor de duik.

5-P8031527

Duik 743. Maandag 03-08-2015. Bergse diepsluis, Nederland.

Ik ben ongeveer 106 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was matig, ik ben max. 9,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief