Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een schitterende sepiola

«Ik zie een bobbeltje in het zand, het oog van de sepiola. Dan steekt hij dreigend zijn tentakels uit en gaat er vandoor.»

Datum 17-09-2015
Locatie Bergse diepsluis

Een dagje vrij dus maar een duik maken samen met Lia, we gaan nog eens kijken aan de Bergse diepsluis kijken of we nog wat oude stokken kunnen verplaatsten.
Het weer is redelijk en het zonnetje gaat zelfs schijnen dit kan best een mooie duik worden als het zicht onderwater een beetje meevalt.
Als ik mijn spullen uit de auto wil pakken krijg ik gelijk het gevoel dat ik vergeten ben en ja hoor ik ben mijn duikschoenen vergeten, gelukkig is duikshop Subocean nog geen 8 minuten rijden van de Bergse diepsluis dus ben ik even op en neer gereden om een paar duikschoenen te lenen en daarvoor mijn dank.
We zijn omgekleed en opgetuigd en gaan te water en als ik even onderwater kijk ziet het er allemaal prima uit.
We gaan naar links en gaan richting de stokken we inspecteren de boel en er blijken toch nog eitjes aan de stokken te zitten die er gezond uit zien die laten we dus maar staan. Ook schieten er wat sepia’s weg die al weer iets groter zijn maar ze zijn gewoon te snel en blijven niet voor de camera liggen.
We gaan weer terug richting de trap er is genoeg te zien zoals de vele plooislakjes die in het wier verstopt zitten of de hele kleine krabbetjes die op de prachtig mooi begroeide stokken zitten.
We komen uit bij de trap en ik vraag aan Lia of ze nog wat lucht over heeft om ondiep in de buurt van de trap nog wat rond te snuffelen.
We zoeken de bodem af en ik zie een sepiola zich net verstoppen in het zand, de kleine tentakels zie ik net nog bewegen om met zand zijn ogen te bedekken. Terwijl ik mijn camera instel houd ik hem in de gaten maar hij heeft zich nu zo goed verstopt dat ik hem niet meer terug kan vinden terwijl ik toch zeker weet dat hij voor mijn neus ligt. Als ik goed kijk zie ik bobbeltje uit het zand steken en ik zie dat het het oog is van de sepiola, ik maak foto’s van zijn oog maar ik denk dat ik te dichtbij ben gekomen want hij springt onder het zand vandaan en zwemt dreigend met zijn tentakels naar mij achteruit er vandoor.
Dit is het moment om een paar foto’s te maken, ik kan net nog een paar foto’s maken en dan schiet hij weer het zand in, erg mooi dat zo’n klein beestje van niemand bang is.
We gaan eruit drinken nog een bak koffie en ik breng de duikschoenen terug naar de duikshop, het was een mooie duik.

Lia bedankt voor de mooie duik en Subocean bedankt voor het lenen van de duikschoenen.
Ik ben ongeveer 91 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8,2 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief