Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Schitterend Dreischor

John duikt samen met Lia onder bij Dreischor om met een verhaal en foto’s weer boven te komen.

 

Datum 29-07-2013
Locatie Dreischor reefballs

 

Na de duik op Ankerplaats zijn we door gereden naar Dreischor reefballs dat is een klein stukje rijden en we zijn er dan ook zo en omdat er daar iets meer plek is op de parkeerplaats gaan we daar onze oppervlakte interval uitzitten en er moet ook nog gevuld worden en dan is zo’n vulhok bij de duikstek toch wel erg handig en nog handiger is dat je met 2 Euro muntstukken kan betalen dit is echt een uitkomst.

We zitten lekker in de zon en genieten van een bakje koffie en een koek en dan komen Anja en Ad er ook aanrijden Anja en Ad zijn ook Leden van Passion4diving dus word het nog even kletsen het was een gezellige boel.

P7291350

Daarna is het omkleden en optuigen en richting de waterkant lopen, we gaan te water en ik vraag aan Lia om nog even onder de steiger te kijken omdat hier erg mooi kan zijn, ik wil wat foto’s maken met zonlicht maar in eerste instantie lukt het helemaal niet om een fatsoenlijke foto te maken het is heel moeilijk om de foto zo te krijgen dat het zonlicht de foto niet overbelicht en dat de donkere gedeeltes zijn onderbelicht, het lukt niet echt dus houd ik het voor gezien ik probeer het wel een andere keer.

We gaan niet naar de reefballs maar naar rechts en dan zo ver mogelijk we hebben een uur naar rechts gezwommen en in dat uur heb ik een paar vlokslakken een heleboel puitalen, verschillende soorten grondels, kreeften, krabben, groene wierslakjes, zeenaaldjes, garnalen scholen met kleine vis en nog veel meer.

P7291483

Na een uur draaien we om en gaan iets ondieper terug en het lijkt of we nu een beetje stroming mee hebben die ons terug richting de reefballs brengt.

Onderweg kom ik nog een paar fotogenieke puitalen tegen die er mooi voor blijven liggen het zijn echte topmodellen ik kan er rustig op los schieten hij gaat af en toe verliggen om er nog mooier voor te liggen, geweldig!

We gaan verder en we komen in no time uit bij de steiger we gaan nog een stukje naar links en ik zie een zeenaaldje in het rode wier, fototechnisch is het schitterend als die rode takjes van het wier en daar tussen ligt dan een zeenaaldje, in mij hoofd heb ik de foto al gemaakt maar de foto dan ook echt maken bleek toch een stuk moeilijker te zijn ik moet precies door het wier scherpstellen op de ogen van het zeenaaldje maar ba tig foto’s is het toch gelukt misschien niet zo mooi als ik wou maar ik ben redelijk tevreden.

P7291449

Ik kom ook iets tegen wat ik ook nog nooit heb gezien de eitjes van een zwarte grondel die nu eens niet in een lege oester zitten maar boven op een oester ze liggen gewoon open en bloot en de grondel zwemt er af en toe overheen om de eitjes te voorzien van vers zeewater.

Ik ben Lia kwijt geraakt en als ik boven ga kijken zie ik dat een rib redelijk in de buurt van de steiger een plaatsje heeft gevonden en er gaan duikers te water en dan vraag ik me toch een beetje af waarom wil je met een rib op een plek duiken die makkelijk van de kant te beduiken is en het gevaar dat je misschien wel een duiker overvaart, ik moet er niet aan denken.

P7291434

Ook Lia komt boven en we gaan verder ik wil toch nog een keer onder de steiger foto’s maken ik wil toch nog een keer proberen om er een mooie foto van te maken na wat foto’s te hebben gemaakt en wat instellingen te hebben veranderd komt er toch een aanvaardbare foto uit ik heb er wel voor op mijn kop moeten hangen maar het is gelukt.

We gaan na 2 uur duiken uit het water en ik heb 2 uur volop genoten van het leven en al die kleuren en natuurlijk een relaxte buddy waarmee je heb gedoken het was weer super.

Lia bedankt voor een super dagje duiken het was weer top!

Ik ben 121 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:05 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben maximaal 6,4 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief