Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Na zout komt zoet

De mooiste momenten van zijn duiken in zoet water in 2018 in één video. Duikreporter Dirk Van den Bergh neemt je mee naar de zoetwaterplassen in Nederland en België.

De compilatie met de beste beelden van mijn 14 zoet water duiken in 2018.

Het mooiste moment was de ontmoeting met de steur in De Beldert: daar waar veel duikers er nog steeds naar op zoek zijn zag ik hem bij de eerste keer dat ik er dook! Mooie duikstek trouwens. In Gelderland dook ik verder ook nog in de Boomgaardplas, Bussloo en Bronsbergen tijdens het GDFD weekend.

Ik ging ook nog eens terug naar de Nionplas, waar ik mijn opleidingsduiken deed. Het was op dat moment ongekend helder en er zat veel leven, vooral kleine baarzen. Voor het eerst zag ik daar iets dat ik maar als platwormen? zal definiëren in het zoete water. Grappig hoe ze gecamoufleerd waren met zandkorreltjes en alleen maar te zien waren wanneer ze bewogen!

Bij de Gavers in Harelbeke kan je alleen op uitnodiging duiken. Daar zag ik de Kaspische aasgarnalen, de zwanemossels en veel snoeken.

Het meest dook ik in de Put van Ekeren, nog steeds mijn favoriete zoet water plas. Als je daar op het juiste moment bent duik je precies in een aquarium! Naast de vele voorntjes en baarzen in alle formaten ontmoette ik daar weer de karpers, zeelten en uiteraard snoeken. De uitbundige plantengroei maakt het geheel compleet!

Zo, dit was de afsluiting van het seizoen 2018 in onze wateren. Er rest me alleen nog al mijn buddy’s te bedanken en nu op naar het warme Egypte!

Video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief