Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Ik heb de perfecte plek gevonden

De bamboestokken zijn aangeschaft, buddy’s die helpen bij het zetten, hebben zich aangemeld. Ik moet alleen nog een perfecte plek onder water vinden om ze weg te zetten.

Datum 04-04-2014
Locatie Bergse diepsluis

Duik 646 Vrijdag 04-04-2014.
Ik zet de sepia stokken onderwater voor een paar dingen vooral voor mezelf om een schitterend spektakel te zien onderwater en om hele mooie foto’s te maken en om anderen er ook van te laten genieten.
Ik heb 2 snipper uurtjes genomen zodat ik op tijd naar de Bergse diepsuis kan rijden ik kom thuis van mijn werk pak mijn spullen en ik twijfel of ik mijn camera mee zal nemen, ik besluit toch om mijn camera mee te nemen want je weet maar nooit wat je tegen komt onderwater.
Aan gekomen aan de Bergse diepsluis is het lekker rustig dus vlug parkeren, optuigen en omkleden maar eerst nog een praatje maken met bekende en onbekende duikers en het fijne daarvan is dat ze je nog even helpen met het aantrekken van je wing.
Op naar het water, ik ga via de trap het water in ik zet mijn bril op en duw mijn automaat in mijn mond en ga onder, ik voel de temperatuur weer een stukje omhoog is gegaan vandaag heb ik ook weer mijn dunnere handschoenen aan en voor fotograferen is dit toch fijner met het bedienen van al die kleine knopjes.
Eerst ga ik naar mijn dahlia, een van de duikers die ik op de parkeerplaats heb gesproken weet waar hij staat maar hij heeft hem niet gevonden ik kijk even boven het water oppervlak om te kijken waar het paaltje staat en als ik ter hoogte van het paaltje ben zie ik hem gelijk staan er liggen nu ook wat stenen in de buurt om hem makkelijker terug te vinden, mijn dahlia staat er redelijk fraai bij en hij is niet helemaal met wier overgroeid.
Ik maak er wat foto’s van niet om nog een foto te maken van mijn dahlia maar bij deze dahlia heb ik een mooi referentie punt als ik iets uit wil proberen zoals witbalans omdat ik de kleur zo goed mogelijk wil zonder op de computer de foto nog bij te werken.
Als ik er wat foto’s van heb gemaakt ga ik ondiep verder na een meter of 20 zwemmen kom ik een krab die in het bessenwier zit met een zager in zijn scharen, ik moet er wel een rare positie voor nemen maar ik krijg hem er best aardig op, ik wil namelijk geen bodem op de foto maar wel veel groene achtergrond.
Nu ga ik op zoek naar de perfecte stek voor de sepia stokken, ik zoek eerst een referentie punt en als ik dat heb zwem ik uit na een tijdje kom ik uit bij mijn eigen stokken ik zwem ze allemaal af want je weet maar nooit misschien komt er nog wel een pijl inktvis voorbij zwemmen of misschien wel Happie de zeehond je weet maar nooit helaas zit er niet veel leven op en sommige stokken zijn helemaal vergaan, volgende keer haal ik alle stokken eruit en gooi ik ze weg.
Na een tijdje zwemmen heb ik volgens mij de perfecte plaatst gevonden ik neem de plek in me op en ik zwem weer ondiep terug richting de trap onderweg kom ik de krab met zager nog tegen dus doe ik nog een poging om een nog mooiere foto te maken net zoals de dahlia daarna zwem ik op mijn gemak terug naar de trap.
Ik kom uit het water en ik heb gewoon een leuke duik gemaakt ik ben maar een klein uurtje onderwater geweest maar ik heb me opperbest vermaakt.
Ik loop terug naar de auto en ik kom nog in gesprek met een duiker die ook nog toevallig mijn blog leest altijd leuk om mensen te ontmoeten die je blog lezen en kunnen waarderen mijn dank is dan ook groot.
Het zit er weer op en weer een stukje voorbereiding afgerond voor mijn sepia projectje, zondag en maandag gaan we de sepia stokken plaatsen.
Ik ben 52 minuten onderwater geweest, ik ben rond 17:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben max 9,8 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief