Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Duiken in Nederland 2021

Duikreporter Jan Jaap Tijsen bladerde afgelopen week door zijn logboek van de eerste helft van 2021 en kreeg toch stiekem weer een glimlach op zijn gezicht. Hij dook in Nederland, van noord tot zuid en maakte een videocompilatie van zijn duiken.

IJsduiken, wrakduiken, veel nieuwe duikstekken, op zoek naar meervallen en zeebaarzen. Duiken van Friesland tot in Zeeland. Duiken in de plaatselijke zandafgravingen en op grote stalen wrakken in de Noordzee. Wat een afwisseling!

Het jaar begon met wat duiken in de Toolenburger Plas, het Haarlemmermeerse Bos en ’t Twiske. Op zoek naar iets van onderwaterleven… want het was best koud. En die kou hield aan! In februari konden we weer ijsduiken.

Ik wilde ook al jaren naar de Zevenhuizer Plas… iedere keer als het duikteam van Scubido heen ging, had ik vaak iets anders of lag ik in de Waddenzee. Maar dit jaar op mijn verjaardag, halverwege april, met de temperatuur net iets boven het vriespunt mocht ik er een duik maken. Goed zicht, hier en daar wat leven en een doos gebak na de duik!

We hebben ook nog een duikgroepje met een zooitje ongeregeld. Met dit duikgroepje zoeken we nog wel eens wat andere stekken op. We hebben gedoken in de wateren van Friesland tot in de Oosterschelde in Zeeland.

Mijn laatste duik in Zeeland was alweer wat jaren geleden, het was mooi om er weer even een keer kopje onder te gaan.

Hetgeen waar ik ieder jaar echt naar uit kijk, zijn de duiken op de Noordzee en Waddenzee met Duikclub Texel. Elke duik, op hetzelfde wrak, is anders. Stromingen en stormen zorgen er voor dat de wrakken onder het zand verdwijnen of dat er iedere keer een stukje meer te voorschijn komt. Je blijft ontdekken!

Het eerste half jaar van 2021 zit er op. 26 duiken op 16 verschillende stekken. Een redelijk begin van het duikjaar. Op naar deel 2!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief