Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Na lange tijd weer een duik samen

Datum 10-07-2013
Locatie Bergse diepsluis
 

Sinds 2008 hadden ze niet meer met elkaar gedoken. In juli 2013 gaan John en John weer samen onder water. Een verslag in woord en beeld.

Het was sinds 2008 voor de laatste keer dat we met elkaar een duik hadden gemaakt en ik geloof dat we weer via Facebook weer contact met elkaar gekregen hebben en natuurlijk een afspraak gemaakt hebben om weer een keer met elkaar een duik te maken.

We hadden afgesproken aan de Bergse diepsluis zodat ik gelijk van mijn werk daar naar toe kon rijden, ik had onderweg mijn duikflessen opgehaald in Steenbergen en vandaar door gereden naar de Bergse diepsluis toen ik aankwam op de parkeerplaats was het lekker rustig en dat is het meestal rond vijf uur.
_7108782

John komt na een tijdje ook aanrijden, eerst maar weer eens bijpraten omdat het al weer zo lang geleden was.Daarna spullen optuigen en omkleden en ondertussen lekker door kletsen enals we klaar zijn lopen we richting de trap en gaan te water. Het water ziet er een beetje bruin uit en als we onder zijn is het water echt bruin en het zicht was niet veel soeps of was het toch soep.

We hadden voor de duik afgesproken dat we eerst een rondje platform zouden doen en daarna nog even naar links gaan, gisteren zaten de stokken met sepia eitjes helemaal vol met wierslakken en dat wilde ik op de foto zetten.
_7108751

We zakken af de diepte in en we zien het platform pas als we er ongeveer een meter vandaan liggen we maken een rondje rond het platform. Ik maak wat foto’s van de dahlia maar ze zijn overbelicht Ik moet de flitsers bijna uitzetten voordat er een normale foto uitkomt erg raar allemaal als ik nog een keer goed kijk op het camera display heb ik de ISO waarde op heel hoog staan. Als ik heb deze stand weer terug op 200 heb gezet komen er weer goed belichte foto’s te voorschijn.

Na een rondje rond het platform te hebben gemaakt gaan we naar links. Onder weg kom ik mooie kleine heremiet kreeftjes tegen, deze zijn precies van de goede grote om met de macrolens foto’s te maken.
_7108746

Na een tijdje komen we de stokken tegen waar maandag zoveel wierslakjes op zaten en als ik nu kijk zit er maar een enkeling op dat is weer balen. We gaan nog even verder kijken aan het einde van de rij met sepiastokken. We komen bij de stokkencirkel en als ik goed kijk hangt er nog een sepia bij. Het lijkt of ze nog eitjes aan het afzetten is maar ze is wel al een beetje gehavend en er zitten al flink wat witte plekken op haar kop en dat is volgens mij dat het leven er al een beetje uit gaat.
De sepia zwemt weg en als we naar het andere rekje gaan ligt daar weer deze sepia. Ze zwemt er weer rustig vandoor en zwemt de bruine soep in.

We gaan weer richting de dijk ondertussen kijk ik of ik nog iets bijzonder op de stokken zie. Er zitten weer veel hooiwagenkrabben op de sepia-eitjes en er zitten een flink aantal krabben op de stokken. Ze zitten erg relaxt ergens tussen. Het lijkt net alsof ze aan het slapen zijn of aan het rusten want je kunt ze gewoon heel dicht benaderen zonder dat ze zelfs maar iets bewegen.
_7108760

We gaan via de dijk en het ondiepe gedeelte weer terug richting de trap. Onderweg kijk ik nog elk blad van het wakame wier of ik niet toevallig een klein snotolfje zie liggen maar ik zie er geen een meer, erg jammer ik denk dat ze nu echt vertrokken zijn.

Ik zoek ook het wier af of ik niet iets speciaals tegenkom en na een tijdje kom ik een zeepissebed tegen, toch wel mooi om zoiets te zien. Helaas komt mijn macro voorzetlens net iets te kort om er hem goed van dichtbij er op te zetten. Ik kom ook nog wat grondels tegen in een lege oester maar ze laten zicht deze keer niet echt goed zien ze blijven allemaal diep in de lege oester liggen.
_7108741-001

Na een tijdje komen we mooi weer bij de trap uit, het was een relaxte duik en ondanks het zeer matige zicht toch weer lekker genoten van de duik, ook weer wat andere dingen geprobeerd met de flitsers dat redelijk goed gelukt was toen ik de foto’s thuis bekeek.

Na de duik nog even na kletsen over de duik en het leukste was dat een gemeenschappelijke duikkennis die we beiden al een hele tijd niet hadden gezien ineens naast ons staat dus even een praatje gemaakt en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. John bedankt voor een leuke relaxte duik en tot volgende keer.

Ik ben 80 minuten onderwater geweest, ik ben rond 17:00 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was slecht tot matig, ik ben maximaal 12,8 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief