Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Het is nog niet optimaal

Datum 18-05-2014
Locatie Grevelingen

De eerste duik van het ONK Onderwaterfotografie was voor John een drama. Maar hij gaat opnieuw het water in. Zou het nu beter gaan?

Duik 661
De eerste duik van het ONK was een drama als het gaat over de foto resultaten, lucht belletjes op de dome slecht zicht en mijn neus zit een beetje dicht dus kan ik met moeite wat dieper komen het helpt allemaal niet mee om een mooie groothoek foto te maken.
Na een heerlijke lunch verzorgt door Lia gaan we het nog een keer proberen normaal gesproken zou ik het nu voor gezien houden en naar een andere duikstek rijden maar ik wil gewoon op deze duikstek blijven anders ben je weer kostbare tijd verloren omdat de foto’s voor 6 uur ingeleverd moeten worden we gaan het nog een keer proberen op de zelfde duikstek.
We lopen naar het water en we nemen een iets andere route om toch misschien beter zicht te treffen helaas hier was het zicht nog slechter, we zwemmen nog verder en komen bij de fuik uit waar het zicht iets beter is na tig foto’s met Lia als model moet ik nog steeds een groothoek foto maken zonder model maar ik vind gewoon geen onderwerp dit is balen na een tijdje besluiten we om terug te zwemmen als we onder de steiger komen is het gelukkig daar een stuk minder stoffig na enkele foto’s en goed controleren of er geen luchtbelletjes op mijn dome zitten pers ik er een paar redelijke foto’s uit niet zoals ik het zou willen maar toch beter iets dan niets.
We gaan het water uit en lopen terug naar de auto ik heb een iets beter gevoel over de foto’s tijdens deze duik ik zal het zo zien op de laptop.j1
We komen aan bij de auto en ik gooi alles af ik ruim alle spullen op en als ik helemaal klaar ben is het moment daar om het kaartje in de laptop te duwen gelukkig valt het allemaal mee de foto’s van de eerste duik haal ik er bijna allemaal af ze zijn het gewoon niet, ik heb flink wat foto’s gemaakt dus ik moet een keuze maken want ik mag maar 100 foto’s inleveren na een selectie te hebben gemaakt vind ik het prima we drinken nog een bakje koffie en we rijden naar Scharendijke om de foto’s in te leveren.
Aangekomen in restaurant de Molen leveren we het sd kaartje in en drinken even nog een frisje we spreken nog wat bekende en na een tijdje krijgen we het sd kaartje terug we richting huis het is een lange dag geweest.

Lia bedank voor de duiken en dat je model was, volgende week nog een dag.
Ik weet niet hoe lang ik onderwater ben geweest, ik ben rond 14:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief