Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – 2 leuke duikjes

Datum 05-05-2014
Locatie Bergse diepsluis.
 

Ik had s,middags afgesproken met Robert en Hans om een sepia duik te maken aan de Bergse diepsluis en het weer is fantastisch het zonnetje schijnt de temperatuur is zeer aangenaam nu maar hopen dat het zicht een beetje redelijk is dan word het een top duik.
Robert en Hans staan al te wachten als ik aankom op de parkeerplaats van de BD er staan toch weer aardig wat auto’s vele mensen zijn natuurlijk vrij op 5 mei we kijken wel wat het onderwater word.
Na natuurlijk eerst de gezellige praatjes word het weer tijd om alles weer eens op te tuigen en man wat is het warm in zo’n droogpak het word tijd dat de watertemperatuur weer rond de 16 graden is dan gaat weer lekker mijn natpakje aan wat dat vind ik toch nog steeds het lekkerste duiken.
We gaan met zijn drieën richting de trap en we gaan te water we spreken af welke richting we opgaan en wat te doen als we elkaar kwijt raken dan gaan we onder ik ben de navigator want Robert en Hans komen niet zo dikwijls bij de Bergse diepsluis en ik ken deze duikstek op mijn duimpje.
We zijn een 5 minuutjes onderweg en we zien 2 sepia’s bij een oud rekje rond zwemmen ik laat Robert en Hans hun ding doen en ik houd me op een afstand ik probeer nog wel wat foto’s te maken maar het zicht is net iets te slecht.
Als we het hebben gezien gaan we nog andere rekken af maar hier zit geen enkele sepia wel weer eitjes maar geen enkele sepia in de buurt we zwemmen alle rekjes af maar helaas.
We gaan terug naar het oude rekje waar de 2 sepia’s zaten en als we daar aan komen hangen ze nog steeds bij het rekje, het vrouwtje zet de eitjes af en meneer ligt in de buurt en houd alles goed in de gaten machtig mooi om te zien.
Na een tijdje houd ik het voor gezien we hebben al meer dan een uur in het water gelegen het word weer tijd dat we er uit gaan.
Ik zwem richting terug naar de trap en ineens ben ik Robert en Hans kwijt maar ik ben bijna bij de trap en als ik boven kom en ik kijk achter me zie ik dat Robert en Hans ook boven water komen de mannen hadden genoten van de 2 sepia’s.
Terug bij de auto besluiten Robert en Hans dat ze het maar bij een duik houden ik weet het nog niet we maken nog een praatje en dan besluit ik dan toch nog een keer terug te gaan om wat foto’s van het koppeltje te maken.
Robert en Hans vertrekken en ik sluit een nieuwe fles aan en ga toch nog even kijken bij het oude tentje.x4
Ik zwem er recht naar toe en onderweg kom ik nog een buddy paar tegen die weer terug richting de trap gaan ik zwem verder en gelukkig liggen de sepia’s er nog ik kan het nu ook beter bekijken want ik heb het hele schouwspel voor mezelf ik kan nu ook zien dat het vrouwtje het eitje in de tentakels houd naar het rekje zwemt en het eitje om een stokje plakt of knoopt dat kan ik dan weer niet zien het mannetje houd alles in de gaten en ik maak af en toe een foto na een uur houd ik het voor gezien het is leuk geweest ik heb een uur helemaal alleen bij het rekje gelegen en een paar mooie foto’s kunnen scoren ondanks het matige zicht en ik ben weer een tevreden duiker met een grote glimlach op mijn gezicht.
Ik ga het water uit en loop terug naar de auto ik gooi de spullen af na een praatje en een bakje koffie houd ik het voor gezien en ga ik richting huis, het was weer een geslaagde duikmiddag, Robert en Hans bedankt voor de duik.

Duik 657 en 658, Maandag 05-05-2014, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 76 en 73 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was slecht tot matig, ik ben max 7 meter diep geweest.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief