Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Jersey

Het eiland Jersey maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar ligt dichter bij de Franse dan de Engelse kust. Een eiland met een heel eigen sfeer én duiklocaties!

jersey1Algemene info

 

Hoofdstad: St. Helier
Valuta: Jersey Pound (maar betaling kan ook altijd met de Britse pond. De euro wordt in geringe mate geaccepteerd). Let op: hoewel de Britse pond wel op Jersey wordt geaccepteerd, wordt de Jersey pond niet in Groot-Brittannië geaccepteerd. Wissel het daarom om in Britse ponden of euro’s voordat u het eiland verlaat.
Reisdocumenten: Geldig paspoort
Website: www.jersey.com

Duiken

Jersey is het grootste Kanaaleiland en wordt zoals elk eiland omringd door de zee. Jersey kent een van de grootste getijdenverschillen ter wereld. Dit, in combinatie met invloeden van de “Gulf Stream” heeft een zeer gevarieerde onderwaterwereld tot gevolg met zeldzame flora en fauna.
Op www.jersey.com/active/ – sea – scuba diving tref je meer informatie aan over de beste duiklocaties op het eiland.

Beste reistijd voor duikers

Van mei tot september.

Klimaat

 

a m j j a s o
Temperatuur lucht 12 15 18 20 20 18 14

 

Op de Kanaaleilanden heerst, onder invloed van een warme golfstroom, een zacht klimaat. De winters zijn er mild, maar vochtig en soms guur, de zomers meestal warm en droog.

Wat kun je op Jersey nog meer doen?jersey2

Op en om het water: surfen, zeilen, zeekajakken, vissen, jetskiën, kitesurfen, wakeboarden, waterskiën.
Op het land: wandelen, fietsen, abseilen, blokarten, golfen, boogschieten.

Maar het eiland heeft ook vele interactieve musea en attracties zoals de Jersey War Tunnels, Jersey Pottery, Mount Orguell en Elizabeth castle, a Maizin Maze, het Jersey Museum en Living Legend.

Wat je niet mag missen…..

Ga moonwalken!
Heel speciaal zijn de ‘Maanwandelingen’ aan de zuidoostkust van het eiland Jersey, die vanaf het voorjaar te maken zijn. Jersey heeft namelijk het op één na grootste getijdenverschil ter wereld! Met een verschil tussen eb en vloed van maar liefst 12 meter wordt het eiland bij eb of vloed respectievelijk gehalveerd of verdubbeld. Een waar avontuur is om tijdens eb te gaan wadlopen over het ‘maanlandschap’. Wandelend over zandbanken en door lagunes ontdekt de bezoeker onder begeleiding van een gids de grote variëteit aan planten en dieren.

Andere wandeltoppers: spring- en autumn walking week, pub walk, around the island walk.

Uitgebreide evenementenkalender


Jersey heeft een uitgebreide evenementenkalender. Het hele jaar door worden leuke events georganiseerd voor jong & oud. Enkele voorbeelden:

  • Wet & Wild week, een uitgebreid activiteitenprogramma met volop watersportactiviteiten.
  • Tennerfest, waarbij je kunt eten voor een tientje.
  • International Air Display, waarbij de lucht boven Jersey tot leven komt: een van de grootste gratis vliegshows van Europa.
  • La Fête de Noué, een kleurrijk en gezellig kerstfestival

Laat je eigen sieraad maken bij de Jersey GoldSmiths jersey3
Voor liefhebbers van mooie sieraden is een bezoek aan Jersey Goldsmiths een must. Verschillende vaste en wisselende tentoonstellingen tonen prachtige sieraden van beroemdheden, de mooiste steendecoraties en gouden collecties en bovendien kunnen bezoekers goudsmeden in actie zien. Een onvergetelijke herinnering meenemen van een bezoek aan Jersey kan ook: de goudsmeden maken met plezier iets naar eigen ontwerp!
Voor een vergelijkbare herinnering aan Jersey kun je ook terecht bij Jersey Pearl. Meer dan 6000 kettingen en andere accessoires liggen er voor het ‘oprapen’.
Net als de overige Kanaaleilanden, valt Jersey buiten de belastingwetten van de Europese Unie, waardoor er op het eiland geen belasting over de sieraden betaald hoeft te worden.

Aanvullende info over Jersey

Op Jersey wordt net als in Groot-Brittannië links van de weg gereden.

  • Jersey beschikt over ‘Green Lanes’: een netwerk van smalle, kronkelige wegen waar automobilisten voorrang dienen te verlenen aan fietsers en wandelaars.
  • Op Jersey kun je heerlijk eten!
  • Vanaf januari 2007 is het niet meer toegestaan te roken in openbare gelegenheden, dus ook niet in restaurants en pubs.
  • Jersey beschikt over maar liefst 27 stranden: dus elke dag kans een ander strandavontuur op te zoeken!
  • Op Jersey is het mogelijk te slapen in cultuurhistorische gebouwen zoals een kasteel en een radiotoren.
  • Jersey ligt op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Nederland.

De informatie en de bijbehorende foto’s in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief