Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jackie Oomen – Weekend Noordzee

Datum 6 juli 2012
Locatie Noordzee

Een duik op de Noordzee. Alleen liep het anders dan gepland. Kijk maar naar zijn film.

Weekend duiken op de Noordzee. Daar had ik op gewacht. Vanwege het weer was het de afgelopen weken niets. Eindelijk ging het door.

Ik reisde vrijdag al af naar de Marina haven van IJmuiden om op te stappen op het duikschip de Lamlash. Éénmaal aan boord maakte ik mijn kooi in orde en verkende de haven. Weer terug was het erg gezellig aan boord.

Een dag later vertrokken we naar de Noordzee, maar we moesten ook weer die avond terug zijn in de haven. Er waren verplichtingen. De schipper koos voor de Hondsbosch, leuk wrakje. Voor het eten vingen we ook wat Kabeljauw.

We waren aangekomen bij het wrak en ik en Robin gingen de Lamlash vastleggen op de Hondsbosch. Dat ging niet helemaal volgens planning. De eerste duik buiten de kentering in de Noordzee was in het zand. Er was geen wrak te zien. We maakte een lijntje vast en we gingen ieder een kant uit voor te zoeken maar we vonden niets, na dik een kwartier vonden we het best. We stegen op.

Weer boven werden we opgepikt door de schipper van de Lamlash. Er werd een tweede poging gedaan. Maar alles liep niet zo probleemloos als ik zou willen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief