Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

In beeld: Kerstdiner onder water

Wat doe jij met Kerst? Al plannen voor het kerstdiner? Misschien brengt dit filmpje je op een idee! Bij Duikteam Nederweert is het inmiddels traditie.

Na het succes van vorig jaar kon het dit jaar niet meer uitblijven: ons traditionele kerstdiner onder water. Na vele uren van voorbereiding, het maken van hapjes en het verzwaren van de attributen was het zaterdagavond dan zo ver.

De duikjeugd ging als eerste onder water om zeer gericht en vakbekwaam als de kerstbomen neer te zetten en de ballen erin te hangen. Grappig om te zien dat de kerstballen allemaal gaan zweven aan de boom. En als je ze even niet goed vast maakt, floep…dan zijn ze weg.

Vervolgens werd het diner voorbereid. Eerst werden de tafels en stoelen neer gezet. Alles werd verzwaard met lood of beton, zodat het goed bleef staan. Daarna volgden de tafelkleden en de zware borden, soepkommen en bestek. Tot slot werden de kerststukjes aangebracht. Een leuke klus, omdat de kaarsen de neiging hebben om op te stijgen. Maar ook dat werd vakkundig geregeld door de jeugd. Na een uur was alles klaar en mocht de jeugd als beloning een klein slokje Caprisonne drinken onder water. Dat was gaaf om te doen en werkt prima met zo’n rietje.

Tijd voor de volwassenen om aan te schuiven voor de grote maaltijd. De kerstman kwam persoonlijk het diner opdienen. Dat bestond uit diverse stokjes met allerlei lekkernijen, zoals augurk, worst, uitjes etc. Elke  deelnemer had een kerstmuts op – onder water is dat toch wel een vrolijk gezicht. Nadat alles opgegeten was, werd het drankje uitgeserveerd. Het was voor sommigen nog een hele klus om een drankje uit een rietje te drinken, zonder dat het waterpeil in het zwembad daalde!!

Een geweldige happening! Bijna de helft van onze leden heeft genoten van dit mooie samenzijn. Na afloop ontving iedere deelnemer nog een lekkere chocolade-kerstman.

Duikteam Nederweert wenst je gezellige dagen en een heerlijke kerstmaaltijd!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief