Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Het Hydra droogpak is er!

Lang verwacht, nu gekomen! Het Hydra droogpak van Fourth Element is vanaf nu leverbaar. Een droogpak voor al je avonturen in koud water… vanuit die gedachte heeft Fourth Element de Hydra ontworpen. Het gestroomlijnde droogpak, dat goed op het lichaam aansluit, is warm en flexibel.

Op essentiële punten is gebruikgemaakt van High Density Neoprene (HDN). HDN, dat is samengeperst van 7mm naar 4mm, combineert de thermische eigenschappen van neopreen met een consistenter drijfvermogen tijdens de duik. Het neopreen is aan de buitenkant gevoerd met een sterk weefsel, zodat het tegen een stootje kan, en heeft aan de binnenzijde een voering van gladder materiaal waardoor het pak des te comfortabeler zit en makkelijker aan- en uitgetrokken kan worden.

Een voering van Supratex beschermt het kruis en op de onderarmen zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Delen van het pak die meestal sneller slijten, zoals schouders, middel en knieën, zijn voorzien van een sterke Durawear print. De naden zijn gelijmd en blindgestikt en vervolgens aan de binnenzijde met tape afgewerkt. Aan de buitenzijde voorkomen plasmanaden slijtage als gevolg van de uitrusting of de omgeving.

Vaak betekent een neopreen droogpak minder mobiliteit. Maar niet in het geval van de Hydra! De bewegingsvrijheid is optimaal dankzij spietjes op de onderarmen en de composiet YKK-rits die ook wordt gebruikt in het Argonaut-droogpak – veel flexibeler en lichter dan de gebruikelijke koperen ritsen. De ervaring heeft geleerd dat de composiet ritsen, mits er goed mee wordt omgegaan, langer meegaan.

Standaard wordt het droogpak geleverd met droge schoenen van 4mm compressed neopreen. Deze comfortabele schoenen hebben een dubbelverstevigde zool, een goede grip en ons ergonomische voetbed. In combinatie met de Apollo Bio-Dry in- en uitlaatventielen is dit droogpak ideaal voor al je duiken in koud water.

De Hydra wordt geleverd met een Hydpro Smooth Pro lagedrukslang. Dankzij de polyurethaan coating kenmerkt deze slang zich, zelfs bij koude temperaturen, door lage wrijving en flexibiliteit en is hij voortreffelijk slijtvast. Het Hydra droogpak wordt geleverd met een 5 mm neopreen kap en een Hydra Changing Bag ter waarde van 47,95 euro.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief