Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Het resultaat van de Magic Photo Experience 2017

De maand mei stond voor Mieke Noordanus in het teken van de Magic Photo Experience 2017. Er werd veel gefotografeerd en veel geleerd. In dit duikreport zie je de resultaten van deze fotoreis naar de Filipijnen.

De laatste experience waar aan op deze manier invulling gegeven zou worden door Karin Brussaard. Daar waar het allemaal is begonnen, Magic Island (en Magic Oceans) zou het ook stoppen. De groep was klein, slechts 10 personen, inclusief Karin.

Vol enthousiasme was ik samen met Sandra Boerlage de eerste paar reports begonnen voor duikeninbeeld, maar uiteindelijk was het toch Sandra die de meeste reports verzorgde, waar ik alleen wat kleine tekstuele aanpassingen heb verricht.

9 Fotografen en voldoende laptops, op elke kamercombinatie toch zeker wel één, op sommige kamers zelfs twee. Behalve op de kamer van mijn roomie en ik. Daar was geen enkele laptop te bespeuren. Het geheugen van mijn iPad liet me in de steek en op de e-reader van mijn buddy en roomie konden al helemaal geen foto’s bekeken owrden, haha!!! Dus onze foto’s moeten bekeken worden vanaf het display van de camera. Beste een karwei als je ineens met je beste 10 foto’s tevoorschijn moest komen. Maar uiteindelijk met wat hulp van derden (Arlette van Karin en ik van Sandra) toch onze selectie gemaakt.

En dan kom je thuis van een geweldige vakantie, waarin ik heel veel heb geleerd. De eerste instructie die ik kreeg van Karin was: “weg met die armen, flitsers dicht bij de lens”… Okay, ik luister altijd direct naar de juf, maar waar heb ik dit eerder gezien? Haha. Maar wat heb ik een plezier gehad met mijn relatief compactie setje. En ondanks wat pech met mijn set kon dat de pret niet drukken. De juf neemt imeers altijd heel veel extra (bijna onuitputtelijk) materialen mee, te gebruiken bij pech of om gewoon uit te proberen.

Voornamelijk macro gefotografeerd en elke duik begon ik met een “test foto” van koral of iets dergelijks, maar dat kon je eigenlijk geen test foto’s noemen! Nu moet ik bekennen dat ik groothoek ook leuk ben gaan vinden en ik was dan ook super blij dat ik de Pen 7 met 12 mm lens van Karin uit mocht proberen. Een onbewaakt moment heb ik ook haar OMD met 8 mm fish-eye in mijn handen geduwd gekregen. Conclusie: Dat gaat geld kosten, dus sparen, want ook ik wil graag meer gaan doen met groothoek.

Foto’s uploaden, kritisch bekijken en foto’s die “bagger” zijn direct afvoeren. Nog een keer de foto’s doornemen, nog kritischer kijken en weer een deel de prullenbak in. En nog heb ik een groot aantal foto’s overgehouden. Tevreden over mijn resultaat, eindelijk wat foto’s in de Facebook grope van de vakantie kunnen plaatsen. Niet alles, ik wil uiteraard nog wat achter de hand houden om af en toe te kunnen plaatsen. Blij verrast over de vele reacties. Bij het sorteren van de foto’s beleef ik de vakantie opnieuw en begin alvast te mijmeren waar ik de volgende keer naar toe wil. Maar nu eerst het geleerde ook in de Nederlandse wateren in de praktijk gaan brengen, ook dat blijft een uitdaging.

mieke-noordanus_testfoto_koraal-52596

mieke-noordanus_whaleshark_3-52596

mieke-noordanus_sardinesrus_koraal-52596

mieke-noordanus_peacockmantis_shrimp-52596

mieke-noordanus_hairy_squat_lobster-52596

1 reactie

  1. Wat een enorme school vis op die ene foto. Wat gaaf dat er zowel kleine als echt grote dingen te zien zijn, dat wist ik niet.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief