Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Het Kleedje duikt mee met… Anne-Marie Vermeer

Het Kleedje is altijd op zoek naar duikers met een mooi verhaal. Terwijl zij vertellen, luistert Het Kleedje aandachtig en zorgt tegelijkertijd voor een droge plek om even uit te blazen. Deze keer was Anne-Marie Vermeer aan de beurt.

Naam: Anne-Marie Vermeer
Leeftijd: 47 jaar
Duikt: al 27 jaar
Aantal duiken: boven de 10.000 sowieso

Anne-Marie was even terug in Nederland voor Duikvaker, waar Het Kleedje haar tegenkwam, maar ze woont al jaren op de Antillen. Bonaire om precies te zijn, waar Anne-Marie de marketing doet voor Captain Don’s Habitat.Lighthouse_bonaire

Wanneer was je laatste duik?
,,Ik ben nu al een maand in Nederland, dus het is al weer even geleden. Op acht januari is het geweest: een duik bij Lighthouse op Bonaire. Dat is een plek waar je bijna nooit te water kunt, misschien twee, drie dagen per jaar als de wind gunstig is en de zee vlak. Deze duik was onvergetelijk. Er waren dolfijnen en die bleven acht minuten lang om ons heen zwemmen. Zo had ik die dieren nog nooit meegemaakt, het was een unieke duik.’’

Waar ga je het vaakst te water?
,,Op het huisrif van Captain Don’s Habitat. Ik weet er een hoop te vinden en het is altijd leuk. Er zitten ook hele grote Tarpons, gegarandeerd. Je ziet ze al als je in het restaurant zit te eten.’’

Meer dan 10.000 duiken, is het nog wel leuk?
,,Sinds ik op Bonaire woon, duik ik vaker dan ooit. Hiervoor runde ik de duikbasis van Captain Don’s op Curaçao.  Toen zag ik weinig water, zat ik veel op kantoor en draaide ik veel beurzen. Ik ben blij dat ik nu vaker in het water lig.’’

Je doet ook nog iets anders?
,,Ja, ik verzorg begeleide tours over het eiland op de Harley. Davidson. Ik doe het samen met mijn zakenpartner, de general manager van het resort. We hebben zes Harleys en we maken mooie ritten over het eiland. Onderweg vertellen we verhalen. Laatst reed er een lokale man mee, die de tour voor zijn verjaardag had gekregen. Hij zei dat hij het eiland nog nooit op deze manier gezien had.’’

Wat staat er nog op je verlanglijst, qua duikbestemming?
,,Mijn droombestemming? Ik zou wel eens naar Nieuw Zeeland willen. Ik hoor wel eens verhalen over de enorme diversiteit, zowel boven als onder water. En dat wil ik graag eens met mijn eigen ogen zien.’’

Foto van Het Kleedje: Cor Kuyvenhoven

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief