Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Dominica is er weer klaar voor!

HerOntdek Dominica, dat is de campagne waarmee Discover Dominica duikers, wandelaars en natuurliefhebbers uitnodigt om naar Dominica te komen. Want het eiland is er weer klaar voor om je te ontvangen.

De hele wereld heeft in september 2017 gehoord en gezien hoe de orkaan Maria het eiland Dominica – het Natuureiland van de Caraïben – zwaar toetakelde. Onmiddellijk is de regering van Dominica in actie gekomen om de schade op het eiland te herstellen. En wel op zo’n manier dat het eiland voor de toekomst bestand is tegen de globale klimaatverandering. Met internationale steun is Dominica er wonderwel in geslaagd om snel vooruitgang te boeken. Nu zijn 36 accommodaties weer open, evenals de belangrijkste natuurlijke sites: Dominica is er weer klaar voor! Verwacht wordt dat tegen het einde van zomer 2018 Dominica volledig is hersteld.

In dit kader lanceert Discover Dominica de promotiecampagne ‘HerOntdek Dominica’ om reizigers aan te moedigen het eiland te bezoeken. Bezoekers en vrienden van Dominica kunnen genieten van kortingen op een reis naar het Natuureiland en zo het land helpen op de weg naar herstel. De bestemming is er immers klaar voor om je te ontvangen!

Duiken

Op alle belangrijke locaties zijn duikscholen weer actief: Cabrits Dive en JC Ocean Adventures in het noorden, East Carib Dive en Sunset Dive aan de westkust halverwege het eiland en Dive Dominica, Island Dive Operations en Nature Island Dive rond Roseau en in het zuiden van het eiland.

Hoewel er aan sommige duiksites schade was, werden de meeste beschermd door de diepzee. Gelukkig heeft het onderwaterleven van Dominica weinig schade opgelopen. Het water, het zeeleven, de koralen en de sponzen zijn kerngezond. Kleinere koralen zien er prima en kleurrijk uit. Na Maria werden al snel weer kreeften, krabben en zeepaardjes gezien. De mooiste duiken maak je op diepere locaties (tot 45 meter) iets verder van de kust.

Voor het najaar van 2018 zijn de meeste duikshops weer operationeel en beschikken ze over alle benodigde apparatuur, infrastructuur, elektriciteit en WiFi.

Er zijn ook pakketten beschikbaar voor duikers die geïnteresseerd zijn om te helpen bij het opruimen van de riffen en het herstellen van de duiksites. Klik hier voor het laatste nieuws over duiken op Dominica.

Natuur boven water

De stranden zijn net zo prachtig als voorheen en belangrijkste natuurlijke sites zijn weer toegankelijk. Voortdurend worden nog meer populaire natuurgebieden en attracties van Dominica toegankelijk gemaakt voor het publiek. Met verschillende lokale en regionale partners wordt hard gewerkt aan het opruimen van iconische locaties, zoals de Trafalgar watervallen, Syndicate Nature Trail, Emerald Pool, Fort Shirley, de Indiaanse rivier en de Botanische tuinen.

Gratis overnachting

Niets hoeft een bezoek aan Dominica meer in de weg te staan. Sterker nog, met je komst help je het eiland, dat in grote mate afhankelijk is van het toerisme. En speciaal voor jou is de campagne HerOntdek Dominica gelanceerd.

De actie bestaat uit één gratis overnachting op een verblijf van minimaal vier nachten in negen deelnemende hotels. Gasten kunnen vier nachten boeken en betalen slechts voor drie nachten. Dit geldt voor boekingen tussen 24 mei en 31 juli 2018 met de promotiecode DOM2018 voor verblijven tussen 1 juli en 15 december 2018 (met uitzondering van 15 oktober – 8 november 2018).  Bovendien krijgen volwassenen een korting van US$ 100 per persoon op de boeking van de ferry-verbinding met omliggende eilanden. Geïnteresseerden kunnen deze actie reserveren op aanvraag via het reisbureau en de touroperator of via de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief