Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Duikreporter

Frank de Bruin – Avondduikje

Locatie Dreishor

 

Een avondje macrofotografie in de Grevelingen. Duikreporter Frank duikt onder. Kijk waar hij mee boven komt!

We maken een avond duikje bij Dreischor parking, nadat we via verschillende mensen vernomen hebben dat het zicht in de Grevelingen niet al te best is. Omdat de wind dwars op Dreischor staat zijn er bijna geen golven dan. Ter plaatse aangekomen stonden er een al paar auto’s. Uit wat navraag blijkt het onder de 4 meter erg goed zicht te zijn en er erboven erg slecht.

bewDSC_6113We gaan toch voor macro fotografie onder water dus een beetje slecht zicht geeft dan niet. Omkleden en te water dan maar. Bij het ingaan van het water is het erg bruin en het water stinkt een klein beetje naar bedorven wier, eenmaal onderwater valt alles mee. Tot de 4meter is het zicht matig, maar daar onder trekt het helemaal open met een meter of 4a5 zicht.

 

bewDSC_6135Na wat te hebben rond gekeken bij de reefballs, vinden we wat dieper op de zandbodem een Zeedonderpad die op zijn gemak ligt te wachten tot zijn prooi voorbij komt en hij kan aanvallen. Even wat foto’s gemaakt van deze mooie vis en we gaan weer door onderwater. Iets verderop vinden we een Griet (Scopthalmus rhombus) maar deze gaat er snel vandoor nadat hij op de foto is gezet.

 

bewDSC_6139Na nog wat rond te hebben gekeken, zwemmen we nog even langs de reefballs terug en daar kwamen we nog 2 grote vorskwabben tegen die in de buurt van de reefballen blijven, zodat ze zich 0uit de voeten kunnen maken als we te dicht bij komen. Het zijn en blijven mooie vissen die in het donker meestal vrij rond zwemmen en overdag lekker in hun schuilplaatsen blijven. Na 60 min te hebben gedoken met een water temperatuur van 18 graden en een redelijk goed zicht weer op de kant waar we precies op tijd waren voor de mooie rode lucht en de zon onder te zien zakken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief