Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Ron Offermans

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Ron Offermans.

Baars in de nacht

Deze foto heb ik in de Spiekensee in Duitsland gemaakt. Een gewone zoetwaterbaars is absoluut geen spectaculair onderwerp, maar daarom is het juist leuk dat je met een goed geslaagde opname kunt laten zien hoe mooi zo’n vis eigenlijk is. De foto is tijdens een nachtduik gemaakt met twee flitsers met daarop een snoot. Dat geeft een beetje een theatersfeertje.

Surrealistisch

Lille Svetlingen is een onderwaterkloof vlak voor de kust van Egersund in Noorwegen. Deze foto is gemaakt met natuurlijk licht. Het zijn vooral de kleurnuances die het beeld een soort surrealistische sfeer geven.

‘Lichtgevende’ slak

De Coryphella pedata is een van de mooiste naaktslakken. Deze is in Noorwegen gefotografeerd. Hij is verlicht met twee fibersnoots.  Doordat hij hier op het kelp zit, dat heel slecht licht weerkaatst, lijkt het alsof de slak zelf licht geeft. De houding geeft daarbij nog wat extra dynamiek. 

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Ron Offermans op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief