Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Richard Hoogeboom

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Richard Hoogeboom.

Een bewogen trip

Deze eerste foto is gemaakt is op 2 januari in Egypte – nog net pre-corona, vlak na onze thuiskomst ging Egypte op slot. Mitchel wilde graag een grote foto op glas afgedrukt hebben, maar we hadden daar eigenlijk geen passende foto voor. Het liefst had hij iets met een wrak gehad maar de duikspots die we in januari bezochten, waren helaas niet erg fotogeniek qua wrakjes. We waren überhaupt al enorm blij te kunnen duiken, want wij waren exact in de periode dat de Egyptische regering een verhoging van de riftax e.d. ingevoerd had en dus werkelijk ieder duikcentrum staakte en niet uitvoer. Een aantal dagen van ons korte uitstapje van acht dagen viel hiermee af. Ondanks het begrip voor de situatie was het niet de reis die er voor ogen hadden. Daar bovenop is ook nog eens na een driftduik de band van mijn Suunto D4i losgeschoten bij het weer aan boord stappen via de duikladder. Achteraf bleken we hier zelfs toevallig een foto van te hebben, gelukkig goed verzekerd en vervanging gevonden in de nieuwe D5.

Ouderwetse sfeerplaat

Deze foto is genomen op 14 juni, in Recreatieplas Toolenburg Hoofddorp, een van de laatste verenigingsduiken van Duikvereniging Bubblebees. De reden voor deze keuze is omdat de sfeer zo lekker schilderachtig is, het doet me denken aan zo’n ouderwetse schoolplaat van vroeger op de basisschool. Nederland is toch prachtig duiken!

Lachen naar de octopus!

Deze foto is gemaakt tijdens een duik in de Beldert tijdens de KWF 24-uurs duik van TOV Gagnan waar ik samen met mijn zoon Dylan uitgenodigd was om foto’s en een video van het event te maken. Het was mijn eerste duik in de Beldert en ik was blij verrast – wat een mooie stek dit is. Helaas weinig leven op dat moment, maar gelukkig heb ik mijn vaste buddy Hank de Octopus bij me. Op deze manier ben ik lekker herkenbaar voor iedereen, dat is weer eens iets anders dan ‘lachen naar het vogeltje’!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief