Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: voorzetlens, handgreep en groothoekzoomlens

Er is weer nieuws op het foto- en filmfront: een nieuwe groothoekvoorzetlens speciaal voor compactcamera’s, een grondplaat voor actiecamera’s en een groothoekzoomlens voor Canon- en Nikon-fotografen en -filmers.

Nauticam WWL-C – Natte voorzetlens voor compactcamera’s

Nauticam introduceert een nieuwe natte groothoekvoorzetlens voor compactcamera’s. Deze Wet Wide Lens voor compactcamera’s (WWL-C) is speciaal gemaakt voor camera’s met een 24 mm lens. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld de Sony RX100-serie, Canon PowerShot G5X Mark II- en G7X-serie, Panasonic Lumix DMC-LX100-serie en Olympus Tough TG-5 en TG-6. De WWL-C heeft een beeldhoek van 130° waarmee je naast de ‘normale’ groothoekfoto’s ook zeer goed Close Focus Wide Angle-foto’s moet kunnen maken. Je kunt deze groothoeklens met het nieuwe Bajonet Mount II-systeem van Nauticam voor je camera te monteren. Hiervoor worden diverse adapters, converters en houders geleverd.

Ikelite handgreep voor Paralenz-camera

De nieuwe Paralenz Vaquita actiecamera komt binnenkort op de markt, net als nieuwe accessoires. Zo heeft Ikelite een compacte grondplaat waarop diverse handvatten kunnen worden gemonteerd. Het is een geanodiseerde v-vormige aluminium grondplaat met een speciale camerabevestiging. De vorm is een bewuste keuze omdat hierdoor de kans kleiner is dat je handen of accessoires zoals videolampen in beeld komen. Je kan de grondplaat voorzien van een pistoolgreep zodat je hem makkelijk met één hand kunt vasthouden, of van houders voor de armen van de videolampen. De grondplaat is overigens ook te gebruiken met andere actiecamera’s zoals bijvoorbeeld de Paralenz Dive camera of de GoPro HERO-serie.

Tokina ATX-i 11–20mm f/2.8 zoomlens

Spiegelreflexcamera’s met een APS-C sensor zijn nog steeds erg populair. Voor Tokina reden om een reeks lenzen in de nieuwe ATX-i serie te introduceren. De i in deze nieuwe lijn van Tokina staat voor Interactive waarmee de fabrikant de directe en verbeterde communicatie tussen fotograaf en objectief wil benadrukken. De lens is speciaal ontworpen voor Canon en Nikon camera’s met een APS-C-sensor. De mogelijkheid om over het hele zoombereik met een diafragma van f/2.8 te werken, is voor situaties met weinig omgevingslicht bij onderwaterfotografie en -filmen wel erg interessant. De fabrikant claimt met de reeks lenzen die in deze nieuwe zoomlens zijn gebruikt, betere scherpte, helderheid en kleuren te kunnen leveren, met minder vervorming en ongewenste kleurranden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief