Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Fit het paradijs in

Ben jij er ook zo één die het liefst in één ruk door wil naar de vakantiebestemming? Ik zeker, maar deze keer had ik weinig keuze.

We hadden een verplichte tussenstop met overnachting in Amerika. Na 8,5 uur vliegen “verplicht“ een drankje aan de bar en een goede nachtrust in een fijn hotelbed. Het was niet mogelijk om een vlucht rechtstreeks naar onze bestemming te boeken, de zeventien uur tussen de twee vluchten hebben wij doorgebracht in één van de airport-hotels. Een eersterangs plek met uitzicht op de landingsbanen en de toestellen van Obama, die toevallig een bezoek aan Atlanta bracht.

Na de volgende dag nog een kort stukje van 2,5 uur in de luchtbus te hebben doorgebracht staan we nu fit in een oase van groen. Midden in de jungle van Belize. Met 8 uur tijdsverschil en toch een aardige reistijd ben ik nog nooit zo fit op mijn bestemming aangekomen.

P9180163__800x650_Die bestemming is bijzonder. Midden in de jungle, op een plek die van backpackershotel is uitgegroeid tot een luxe jungle lodge. De omgeving is zoals ik mij had voorgesteld: groen, groen, groen en kleurrijk. Sluit je je ogen, dan hoor je niets anders dan het stromende water van de naastgelegen rivier en de geluiden van de ‘wilde beesten’ die ons roepen en verstoppertje lijken te spelen. De beloning is groot als het je dan lukt om een van die beesten te vinden en ook nog eens op de chip van je camera vast te leggen. Een brede glimlach en een tevreden blik… gaaf, hier kom je voor!

Fris aankomen en direct volop genieten van het paradijselijke gevoel dat Belize je kan geven. Een uitgeruste eerste kennismaking met Belize dus. Ik zeg: zo’n tussenstop en overnachting zijn zo gek nog niet. Wat jij?

web_bha  bonlogo

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief