Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Belize in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Belmopan
Aantal inwoners: 375.000
Taal: Spaans, Garifuna , Creools dialect, Mandarijn
Valuta: Belize dollar
Reisdocumenten: Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in Belize. Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig als ze maximaal 30 dagen in Belize blijven.
Website: www.ontdekbelize.nl

Duiken

De beste en bekendste duikplekken in Belize zijn het Barrier Reef, de Blue Hole (met een doorsnede van 300 meter en een maximum diepte van 130 meter!) en de Turneffe Atolls. Het zeewater wordt hier nooit kouder dan 25 graden Celsius en het duiken wordt gekenmerkt door grote hoeveelheden vis en gezonde koralen. In maart t/m juni komen walvishaaien naar de zuidelijke wateren van Belize. Bij de Turneffe Atolls heb je het hele jaar door kans op schildpadden, haaien, dolfijnen en zeekoeien.

Beste reistijd voor duikers

Je kunt er dankzij het subtropische klimaat het hele jaar door duiken. Het echte hoogseizoen is van april tot en met juni.

Sea turtle seen while scuba diving at Hol Chan Marine Reserve. Ambergris caye, Belize, Central America.
RTEmagicP_Belize_Edwin_van_der_Sande_blog4__1_

Reizen naar en in Belize

Vanuit Nederland en België reis je het snelst naar Belize via Miami of Atlanta in de Verenigde Staten of Cancun in Mexico. Vanuit deze plaatsen wordt er dagelijks naar het Philip S.W. Goldson International Airport bij Belize City gevlogen. Voor vervoer in Belize zelf kun je een auto huren of gebruik maken van de lokale bussen en watertaxi’s tussen de eilanden en het vasteland.

mangroven_WWF_Belize
Caribbean Sea_Belize_small squids_chokkarun

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief