Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Exploring Baja California: zeeleeuwen

Duikreporter Leendert Smit neemt deel aan een foto workshop in de Zee van Cortez. Deze keer fotografeert en filmt hij zeeleeuwen. Het schitterende resultaat zie je hier!


Datum:  oktober 2016
Duiklocatie: Zee van Cortez, Mexico

duikreport-call-to-action-350x85

Leendert_Smit_20161012_076__DSC7875-43306
In de maand oktober heb ik aan een foto workshop deelgenomen aan boord van de Rocio del Mar door de zee van Cortez (ook wel golf van Californië genoemd). De tocht ging van Zuid (Cabo San Lucas) naar Noord (Puerto Penasco). Mijn doelen waren het fotograferen van:

– Grote scholen vis

– Zeeleeuwen

– Walvishaaien

– Wat zich verder aan interessant macro leven aandient

Over grote scholen vis heb ik al eerder een duikreport geschreven.  Nu zijn de Zeeleeuwen aan de beurt. De meest bekende plek om Zeeleeuwen te zien is ‘Los Islotes’, niet ver van de stad La Paz. Dit is ook de enige plek waar andere toeristen bij een zeeleeuwenkolonie kunnen komen. Het is wel onze eerste duikdag met deze speelse dieren en vooral hier zijn ze natuurlijk aan mensen gewend. De eerste duik is het nog rustig maar de rest van de dag vermaken we ons met de capriolen van, vooral, de jonge dieren. Fotograferen en filmen wordt een hele uitdaging. De zeeleeuwen schieten van links naar rechts door het beeld. Het water zit vol opgewoeld zand en luchtbellen en de zon zorgt voor overbelichte beelden in het ondiepe water.

Na ‘Los Islotes’ komen we nog op zeker 2 andere locaties een zeeleeuwenkolonie tegen. De speelsheid van de inwoners hang wel af van de stemming van de dag. Soms negeren de bewoners je volkomen. Bij de laatste kolonie kunnen we echter bijna aan land komen en film ik de dieren boven water op minder dan een meter afstand. Dit is echt één van de hoogtepunten van de tocht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief