Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Emperor Maldives liveaboards boek je exclusief bij Diving World

Een liveaboard is een van de beste manieren om veel en plezierig te duiken. Met zes uitstekende en comfortabele boten is Emperor Maldives de meest uitgebreide vloot rond de paradijselijke Malediven. Met minimaal drie duiken per dag, heerlijke maaltijden aan boord en de mogelijkheid om tussendoor te relaxen op het zonnedek heeft een liveaboard met Emperor Maldives alle ingrediënten voor een ontspannen duikvakantie!

Ongeveer een jaar geleden zijn Emperor Maldives en Diving World Duikvakanties een exclusieve samenwerking aangegaan. Hierdoor boek je alléén bij Diving World een heerlijke liveaboard cruise rond de Malediven inclusief vlucht al vanaf €1795,-!

Nieuw: de luxe Emperor Explorer

De Emperor Maldives vloot bestaat momenteel uit zes boten, waarvan de luxe Emperor Explorer nog in aanbouw is. Deze zal in de loop van 2019 diverse routes gaan varen, maar kan al wel geboekt worden. Daarnaast kun je kiezen uit de luxe Emperor Serenity en goede Emperor Leo, Emperor Voyager en Emperor Virgo. De meest eenvoudige en kleinste boot is Emperor Atoll. Met maximaal 12 gasten geniet je van een intieme liveaboard cruise met veel persoonlijke aandacht en gezelligheid. Of je nu houdt van luxe faciliteiten en veel mede-duikers of juist een eenvoudige boot met een klein gezelschap: Emperor Maldives biedt voor iedere duiker wat wils!

Routes en onderwaterleven Malediven

Heb jij altijd al eens tussen manta’s en walvishaaien willen zwemmen of verpleegsterhaaien op de gevoelige plaat willen leggen? Aarzel dan niet en stap aan boord van een liveaboard in de Malediven!

De liveaboard routes in de Malediven staan nooit vast. Dagelijks beslissen de kapitein en duikgidsen gezamenlijk welke duikstekken bezocht gaan worden en welke route daarop volgt. Mogelijke duikgebieden in de Malediven zijn: Rasdhoo Atol (pelagische vis), Noord Ari Atol (grijze rifhaaien en meerdere manta poetsstations), Zuid Malé Atol (grijze rifhaaien, adelaarsroggen, andere pelagische vissen en een wrak), Noord Malé Atol (mooie pinakels) en Vaavu Atol (nachtduik met verpleegsterhaaien).

Een van de hoogtepunten tijdens een liveaboard rond de Malediven zijn de zogenaamde poetsstations van de manta’s. Voor een welverdiende spabehandeling zwemmen de fotogenieke roggen naar een van de gezellig drukke stations om zich te laten wassen door de vele poetslipvissen. Met een beetje geluk scheren de schitterende manta’s met hun witte buiken sierlijk over je heen.

Ook voor de gigantische walvishaaien zit je op de Malediven helemaal goed. Omdat de Maldivische populatie van deze grootste vis ter wereld niet migreert, is de kans groot dat je er een of meerdere spot. Dé plek voor de walvishaaien is Maamigili. Voordat de beesten op zoek gaan naar voedsel in het diepe, warmen de walvishaaien op in het ondiepe water. Inmiddels zijn er meer dan 370 walvishaaien geregistreerd in het gebied!

Rond Vaavu Atol heb je de meeste kans op een ontmoeting met een verpleegsterhaai. Vaak blijft het niet bij één haai, maar zwemmen er grote scholen voorbij. Echt spectaculair hier is een nachtduik. Met een zaklamp in je hand en een beetje geluk zwemt de ene na de andere verpleegsterhaai voorbij. Vanaf de zanderige bodem schijn je je licht naar boven en spot je 4, 5 of misschien wel 7 verpleegsterhaaien bij elkaar! Tussen alle haaien is er voor de roggen nog nét genoeg ruimte om te passeren.

Malediven in de zomer? Doen!

Waarom zou je de Malediven tijdens de dure wintermaanden bezoeken, als je er in de zomer een stuk voordeliger én net zo fantastisch kunt duiken?! En wist je dat de kans op ontmoetingen met manta’s, walvishaaien en verpleegsterhaaien juist in de maanden augustus en september het grootst is? Door de plankton die door de stroming in de ondiepe lagunes wordt geveegd, zijn de grote vissen in deze periode het meest actief.

Van walvishaaien, hamerhaaien en zacht koraal tot manta poetsstations en tropisch gekleurde vissen. Rond de atollen van de Malediven is werkelijk van alles te zien, van klein tot groot. Wil je er tijdens de zomermaanden met een liveaboard op uit, dan kun je bij Emperor Maldives kiezen uit maar liefst vier routes:

  • Best of Maldives: Het állerbeste van de Malediven (hele jaar door)
  • Central Explorer: Mysterieuze kanalen, hamer- en walvishaaien (mei t/m oktober)
  • Manta Madness: Manta poetsstations & Lankan Manta Point (juni t/m oktober)
  • Pelagic Magic: Op zoek naar manta’s en walvishaaien (mei t/m juli)

Benieuwd naar een liveaboard met Emperor Maldives of wil je een welverdiende liveaboard duikcruise boeken? Kijk hier voor meer info.

1 reactie

  1. Kan niet wachten!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief