Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Het EK is geopend!

Linda Sievers blogt over het EK. De Nederlandse EK-ploeg is aangekomen in de Azoren (Portugal). Natuurlijk kent ook het EK een opening met tv-ploegen en al. Linda Sievers vertelt.

Dinsdagavond zijn we op tijd naar onze hotelkamer gegaan, waarna ik samen met Jos het reglement en ons plan hebben doorgesproken. Ook hebben we een lijst gemaakt met dingen die we willen weten tijdens de technische meeting die morgenavond staat gepland.

De volgende ochtend hebben we een prima ontbijt, waarna we een kopje koffie op het terras gaan drinken. Hier komen we het Turkse team tegen, die al een aantal dagen op het eiland zijn en al zes duiken hebben gemaakt. We wisselen wat ervaringen uit en krijgen waardevolle informatie over de duikstekken.

Vervolgens worden we om 12:00 uur opgehaald bij ons jaren dertig-hotel en worden we naar het EK-hotel gebracht. Wat een verschil! Daarna schrijven we ons in, lunchen en gaan naar onze kamers. Jos zet alle foto-equipement in elkaar.

Om 17:00 uur begon de eerste officiële bijeenkomst. We werden naar het centrum van Santa Cruz gebracht, waar we bij ons landenbord en vlag konden gaan staan. Achter de plaatselijke fanfare aan zijn we naar het culturele centrum gelopen. Daar heeft een koor een aantal lieden gezongen, waarna het officiële welkom volgde. Het was erg leuk om alle deelnemers te ontmoeten, de meesten zijn al wat langer op het eiland en hebben al een aantal duiken gemaakt.

We worden van alle kanten gefilmd en gefotografeerd deze dag; er lopen een hoop cameraploegen rond. Het EK wordt namelijk op maar liefst vijf (!) tv-zenders uitgezonden.

Om 20:00 uur begon de technische briefing in het hotel. Zoals gebruikelijk was dit een grote chaos en om 22:30 uur konden we eindelijk gaan eten.

Morgen om 6:30 ontbijten en dan eindelijk duiken!

Van 4 t/m 7 september wordt het EK Onderwaterfotografie gehouden in Portugal. Er doen negen landen en in totaal vijftien teams aan dit EK mee waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Turkije. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd; het team bestaat uit onderwaterfotografen Jos Broere en Ton van de Waerdt en hun assistenten/modellen Linda Sievers en Lia van Nieuwenhuizen. 

 

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief