Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Een vrije middag

“Karpers, baarzen, brasems, een fuut en een snoek. Er zwom van alles voorbij. Wat een mooie duik!” Duikreporter Jan Jaap dook onder in het Haarlemmermeerse Bos. 

Ieder weekend zit vol gepland. Verjaardagen, autocross, klussen in en om het huis… we doen van alles, maar tijd voor een duikje is er niet echt… of maken we niet.

In de Duikteam-app kwamen al heel wat berichten voorbij, met onder andere “zeer goed zicht”, “karpers” en “beluchtingssysteem Haarlemmermeerse Bosplas”. Maar ja, geen tijd.

Het is ondertussen weer maandag. Weer is er een weekend voorbij gevlogen. We hebben met het werk, een grote klus in de Vissershaven van Den Oever, een hermotorisering van een vissersschip. Vandaag heb ik voorbereidend werk, wat maar een paar uur werk is.

Maar wat gaan we dan ‘s middags doen? Het eerste wat bij me te binnen schoot waren de berichten in de Duikteam-app over het Haarlemmermeerse Bos. Ik had wel zin in een duik met zeer goed zicht en karpers.

Het is een mooie middag voor een duik. En het werk laat het toe. Top! Maar eerst raakt de inflator van mijn droogpak nog even uit elkaar… die liet meer water dan lucht binnen in mijn pak. Droogpak klaar, duikfles vol, alles in de auto, koffie-to-go en op naar de Haarlemmermeer.

Op de parkeerplaats aangekomen zag ik grote steigers liggen bij het strandje. Hier werd een hele stellage op gebouwd voor de Mud Masters Obstacle Run. En verder geen andere duikers, ik had de stek voor mezelf!

Een moeder keek samen met haar zoontje hoe ik bezig was, mijn duikuitrusting op te bouwen. Ik was het gelukkig nog niet verleerd, anders ziet het er ook zo knullig uit.

Eindelijk te water. Bij de eerste 5 meter die ik onder water lag, dook er al een meerkoet langs. Ik vervolgde mijn weg langs het riet onder de steigers van de obstacle run door, richting het noorden.

Schermafbeelding 2023-06-07 om 20.22.41 2-122604

Soms heb je van die duiken, dat je een half uur lang een zandbodem ziet met hier en daar een steen. Deze duik was anders! Karpers, baarzen, brasems, een fuut en een snoek. Er zwom van alles voorbij. Wat een mooie duik!

Na een uurtje duiken was het mooi geweest en liet ik het thuisfront weten dat ik weer boven water was. Mijn pak was nog droog van binnen, ik had geen gemiste oproepen van het werk en de koffie was nog warm! Mooier kon ik het niet treffen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief