Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Een nieuw project

Duikreporter Ad Aleman trotseert het najaarsweer. Voor zijjn nieuwe project moet hij regelmatig snorkelend het water in om te zien hoe ‘het’ ervoor staat.

Het is wel niet van dat geweldige weer om te snorkelen, maar ik ben aan een nieuw project begonnen. Een week geleden heb ik de eitjes van een steenslijmvis gevonden en nu ga ik regelmatig kijken hoe het ervoor staat. Dus ook vandaag. Het waait windkracht 5 uit het zuiden en daardoor is er veel beweging in het water aan de binnenkant van de strekdam van de Springersdiephaven. De eitjes bevinden zich in een lege Japanse oesterschelp op een diepte van ca. 40 cm. Volgens de literatuur zouden steenslijmvissen ook hun eitjes bewaken, maar helaas heb ik nog geen steenslijmvis in de buurt kunnen vinden. Gelukkig is er veel turbulentie op deze plek, dus zuurstofgebrek zal geen probleem zijn.

Natuurlijk is er meer te zien dan de eitjes en hier in de buurt zijn ook mooi gerichelde driekantige kokerwormen te vinden. Een van de wormen heeft een zakspons te pakken. Misschien een wat te grote prooi?

Diep tussen de blokken zijn momenteel ook veel gofbrekeranemoontjes te zien. Als ik later thuis de foto’s aan het bewerken ben, laat ik al het stof zitten en daar de foto 180 graden. Zo ontstaat een nachtlandschap op een verre planeet.

Om mijn Tg-6 zonder onderwaterhuis te kunnen bedienen, snorkel ik zo lang mogelijk met 3 mm handschoen, maar na een uur in water van 10-11 graden worden mijn vingers te stijf en stap ik uit het water.

2 reacties

  1. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met dit project!

    REAGEREN
  2. Afhankelijk van hoe het gaat, maak ik er t.z.t. wel een duikrapport van. Voorlopig gaat het langzamer dan wat er in de literatuur staat.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief