Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Renate Manders – Duiksafari met Stichting Gehandicapten Duiksport Fun Diving

De ene duikreis is de andere niet. Duikreporter Renate Manders vertrekt naar Egypte voor een duiksafari, maar die naam kan al snel veranderd worden in dolfijnensafari. Met Stichting gehandicapten duiksport kan iedereen genieten van de onderwaterwereld.  Hoe? Dat zie je in deze video.

Ik heb in januari 2013 kennis gemaakt met Fun Diving om te gaan duiken in het zwembad.  Ik ben altijd al leergierig geweest en vond en vind het heel bijzonder dat je onder water kan ademen.

Na 67x duiken in zwembad, snorkelles in het buitenwater en na 9 buitenduiken gemaakt te hebben kwam er vorige jaar het plan  om een hele week met een klein clubje met Fun Diving op reis te gaan naar Egypte. Daar zouden we de hele week op de boot zijn die regelmatig naar een andere
duikbestemming ging om daar te kunnen snorkelen en duiken.

Kriebels vooraf

Ik was voor de reis heel maar dan ook heel zenuwachtig omdat ik alleen zonder papa en mama ging vliegen. Ik was nog nooit met een groep mee op reis geweest en het was voor mij ook de eerste keer om een paspoort te regelen, want anders kon ik Egypte niet inkomen. Er was al een groep van Fun Diving een week eerder vertrokken om alles voor te bereiden, en wij reisden met zijn vieren.
Het was heel spannend vooraf maar vanaf het moment dat bij Schiphol in het vliegtuig zat, dacht ik “Ik ben van de grond en over een paar uur ga ik de diepte in.”

In het diepe

En dat ben ik geweest met Angelique en Tom. Ik heb de 10 meter onder water gehaald, ik had er geen erg in hoe diep ik zat. Het leek net een aquarium waar ik in dook. Het leek wel een plaatje zo mooi, ik heb soms amper gezwommen want dat vergat ik.

Ik vond het zonde om door het mooie plaatje heen te zwemmen, en ben veel voortgetrokken ik was totaal verbijsterd wat ik allemaal gezien heb onder water, zo helder. Ook zelfs toen het donker was buiten in avond heb ik veel gezien.

Een paar dolfijnen

Met Ria en Mohammed heb ik gesnorkeld dat was ook super mooi tussen wel 200 dolfijnen of zelfs nog meer. Ik ben zoal in Sataya reef en Claudia reef wezen snorkelen en duiken.

Renate duikt met de fles hangend onder haar buik.

Even geen pijn

De luchttemperatuur was 34 graden en het water was ongeveer 30 graden, een weekje geen kramp hebben omdat het water zo lekker warm was, is wel eens fijn. Mohammed ging ook met mij het water in. Hij is echt een leuke Egyptische instructeur en hij vond het ook super interessant om te zien hoe ik dook met de fles op mijn buik en het volgelaatsmasker dat had hij volgens mij nog niet eerder gezien.

Wel heb ik even een traantje moeten laten, want ik wilde echt niet meer naar huis vond het wel leuk dat Mohammed ook mijn duik/snorkel gids was. Ik vond dat we een gezellige leuke duikclub hadden.

De reis er naar toe en weer terug was ook super geregeld. Er was een karretje voor mij geregeld waarmee ik van A naar B op de vliegvelden werd gebracht zodat ik niet op het vliegveld alles af moest lopen, en maar scheuren met de medewerkers van het vliegveld.
Ik wil graag iedereen bedanken die mee was met de reis en op de boot. Mijn reisgenootjes Ria, Heidi en Jan. Mijn snorkel en duikmaatjes, dat zijn Tom en Angelique met Mohammed en mijn persoonlijke begeleidster Ria. Dit was een heel bijzondere week met veel ervaringen. Nogmaals iedereen bedankt!

Meer informatie

Wil je meer weten over Stichting gehandicapten duiksport Fun Diving? Kijk dan eens op hun website!

https://www.fundiving.nl/nl/

2 reacties

  1. Mooi dat jullie dit hebben kunnen doen. Duiken in het zwembad is natuurlijk al leuk, maar jullie hebben echt een bijzondere reis gemaakt. Wat een grote groep dolfijnen!

    REAGEREN
  2. Dit is voor mij toch wel het mooiste verhaal van dit jaar. Wat hebben jullie genoten en wat een mooie dingen hebben jullie gezien. Heel veel respect voor jullie en de begeleiders, klasse!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief