Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Voorlopig even geen Zeelandbrug

Vandaag pakt Leendert het anders aan! Geen Zeelandbrug, maar een paar andere duikstekken. Geen macro- maar een fisheye-lens. Of het een goede keuze is? 

Net voor mijn vakantie en gedwongen door werkzaamheden bij de Zeelandbrug besluit ik nu eens ergens anders te gaan duiken. Het wordt Tholen: Strijenham en Anna-Jacoba polder (AJP). Om het echt helemaal anders te doen neem ik ook mijn fisheye mee in plaats van de standaard 60mm macro. Bij Strijenham is verder Niemand en op mijn gemak maak ik mij klaar.

20180623_019__DSC2214-68433

Het water ziet er wat troebel uit maar het valt mee. Een metertje of 1.5 is het toch wel. Ik hoop op een mooie compositie met krab/anemoon maar ik zie opvallend weinig (niet vastzittend) leven. Wel natuurlijk veel anemonen en dat is op zich al een dankbaar onderwerp.

20180623_042__DSC2237-68433

Na de duik, getipt door Richard de Kok. vul ik mijn fles bij het tankstation op de driesprong N286/N659. Je kunt er ook heerlijke verse bolussen kopen trouwens. Dan is het op naar AJP voor een hoogwaterduik. Oeps het is mega druk hier. Is er soms weer een zeepaardje gespot? Een Limburgse duikclub vraagt advies maar kennelijk bevalt dat niet want ze verhuizen naar de westelijke pier.

20180623_089__DSC2285-68433

Dat scheelt een pak duikers aan deze kant. Het zicht blijkt hier een heel stuk beter dan bij Strijenham en de eerste helft van de duik blijf ik rond de bootsteiger hangen.

20180623_120__DSC2316-68433

Dan is het nog even snel de hoek om naar het touw dat inderdaad nu door bamboestokken wordt ondersteund (dank daarvoor onbekende helden). De begroeiing valt een beetje tegen. Veel bruin wier en weinig moois op een leuk zeedonderpadje na. Dan is het snel naar huis en inpakken. Mijn onderpak moet mee de tas want die kan ik goed gebruiken tijdens een zeiltocht in het hoge Noorden.

1 reactie

  1. Leuk verslag Leendert, mooie plaatjes!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief