Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Angelique van Oorschot – Swedish Shaun the Sheep

Slakkenliefhebbers opgelet! Het schattige slakje Shaun the Sheep blijkt ook in het blauw met geel te bestaan! Duikreporter Angelique van Oorschot gaat op Bali op zoek naar dit Zweedse schaapje.

Jan en ik zijn nog steeds in Tulamben op Bali. Op facebook hebben we gezien dat een van de vaste fotografen van het resort een andere soort van Shaun the Sheep heeft gezien gisteren. Wij willen deze Swedish Shaun the sheep ook graag zien en Kari weet op welke site deze slak zit. Dus vandaag gaan we op zoek naar Swedish Shaun. We laden alle spullen in de auto en voordat we op pad gaan verdwijnt onze gids nog even… Hij komt terug met een lach op zijn gezicht. Hij heeft nog even nagevraagd waar ze Swedish Shaun gezien hebben en hij heeft een routebeschrijving gekregen. We gaan op pad en duiken bij de duikstek waar Kari’s familie woont. Na de briefing over de route gaan we op zoek naar Shaun en Swedish Shaun. Inmiddels weten we het eten van Shaun te vinden dus onderweg komen heel veel “Shauntjes” tegen. Op een van de blaadjes zitten ze wel heel leuk en ik probeer het op de foto te zetten. De ene slak kijkt bijna over het randje van het blad en de ander zit aan de andere kant van het blad. Na wat proberen ben ik redelijk tevreden en we zwemmen weer een stukje verder.

_5182830-63047

Enthousiast wijst Kari weer een Shaun the Sheep aan. Ik denk nog weer eentje??? Maar goed ik maak wel een foto. Ik maak de foto en bekijk de foto en er verschijnt een grote lach om mijn gezicht. Op de foto zie ik dat deze Shaun blauw geel gestreept is. Kari heeft het weer voor elkaar! Ons verzoek om een bepaald beestje te zien is weer ingewilligd. En met deze duik kunnen we ook de “Swedish Shaun” van ons “to-see”-lijstje strepen.

_5182925-63047

Inmiddels is deze gelaagde duik alweer tot een eind gekomen en gaan we terug naar de kant. Tijdens het oppervlakte interval verteld Kari dat hij hier in de buurt woont en worden we voorgesteld aan zijn familie. Voor dat we het weten is er alweer een uur voorbij en gaan we ons weer klaar maken voor de tweede duik. De Doto greenamyeri staat nog op ons “to-see” lijstje dus daar gaan we naar op zoek in de tweede duik. Als snel hebben we de Doto gevonden en hebben we alle tijd om deze slak op de foto te zetten.

_5182885-63047

Natuurlijk hebben we nog veel meer moois gezien tijdens de tweede duik en daarmee sluiten we weer een geslaagde duikdag af. Op naar nog meer moois deze vakantie!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief