Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Stage met een stage

Soms moet er even geoefend worden en vandaag duikt Lia met een stage van John. Natuurlijk worden er ook foto’s gemaakt tijdens de oefenduiken!

Duik 885
Vandaag met Lia naar de Kerkweg geweest, Lia wil mijn 40 cft stage uitproberen die ze over een tijdje wil gaan gebruiken in Hemmoor. Daar moeten dan wel eerst wat proef duikjes mee gemaakt worden.
Aangekomen op de parkeerplaats zijn er weer bekende gezichten. Na een praatje kleden we ons om en gaan richting de instap.

10-lumishootJ8110197-53863

Ik neem ook de stage mee voor Lia want het is een behoorlijk gewicht om mee de dijk overheen te sleuren. Gelukkig lig ik snel in het water en kan ik de stage overgeven aan Lia na wat instructies gaan we onder. Jammer genoeg is het zicht op sommige stukken gewoon bagger maar er zijn ook stukken bij die qua zicht weer super zijn. We gaan eerst even bij de ondiepe dahlia’s op bezoek kijken of we er meerdere kunnen vinden.

1-J8110209-53863

De eerste is snel gevonden en ik probeer hem eens in portret te fotograferen door een tip van Rob, dan kun je meer bovenkant op de foto krijgen. Na wat foto’s zoeken we verder en ineens zie ik weer een dahlia hij ligt nog geen 2 meter van die andere en ik weet dat er hier in de buurt nog zeker 2 moeten staan maar dat is voor volgende keer.

04-J8110243-53863

We gaan verder en het zicht is echt wisselend van heel slecht tot heel goed en het zijn allemaal vlagen we komen nog een paar dahlia’s tegen die op het steile wandje staan maar echte top foto’s worden het niet. We zwemmen verder naar links en ik kom nog wat kreeften tegen we gaan daarna wat ondieper zodat Lia nog wat kan oefenen met de stage. We zijn ondieper en ik kom gelijk een zeepaddestoel tegen maar ik ben Lia kwijt.

03-J8110238-53863

Ik maak nog een paar foto’s van de zeepaddestoel en ga naar de oppervlakte. Lia is ook al boven er roept hier is een zeepaddestoel ik roep terug hier ook. Ik zwem richting Lia en als we weer onder gaan is helaas de zeepaddenstoel gevlogen.

09-lumishootJ8110272-53863

We besluiten terug richting de steiger te zwemmen en dan er uit te gaan het is weer leuk geweest daarna heel de zooi weer terug over de dijk sleuren spullen gelijk spoelen en daarna nog een frietje scoren bij Even Pauze en de duikdag zit er weer op. Ik ben ongeveer 100 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:45 te water gegaan, de water temperatuur was 20 graden , het zicht was redelijk goed, ik ben max. 7,2 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *