Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Op zoek naar waaierkokerwormen!

Datum 17 maart 2013
Locatie Anna-Jacobapolder

Een duik met een doel…. Lia gaat op zoek naar waaierkokerwormen bij Anna-Jacobapolder.

Ik spreek af met Ugo via whatsapp waar we gaan duiken deze zondag. Anja stuur ik nog een sms waar we naar toe gaan en deze keer iets later als anders om 9:00 en haakt ze bij ons in. John meldt via facebook dat hij er ook zal zijn.

ANNA-JACOBAPOLDER_17-3-13__1_Er staat een fris windje als we aankomen bij Ajp. We kijken even bij t water en het ziet er goed uit. We tuigen onze spullen op en gaan richting de loopbrug bij de ponton. Gelukkig hangt het touw er nog om langs de dijk naar beneden te komen. Het is lekker glad dus oppassen geblazen om niet onderuit te gaan.

Het is al weer enkele maanden geleden dat we hier hadden gedoken. De vorige keer had ik bij de mosselcultuur een juveniele snotolf van ongeveer 20 cm gespot.

We zetten onze brillen op en trekken de vinnen aan. Ugo assisteert Anja even met de vinnen aantrekken en we gaan onder.

Getsie wat is het nog steeds koud aan je gezicht. Maar ja we doen het zelf. Lekker in t koude water duiken. We dalen af naar een diepte waar weANNA-JACOBAPOLDER_17-3-13__5_ dachten de rekken te zullen vinden met de waaierkokerwormen. We hebben de rekken finaal gemist dus dan maar andere leuke beestjes en begroeiing op de foto zetten.

Er zijn millennium wratslakken en vlokslakken. Kreeften en krabben laten zich ook weer zien. Na een half uur draaien we om en gaan ondiep terug richting de instap. We komen uit bij de palen van de ponton waar in de zomer het fietspontje ligt.

ANNA-JACOBAPOLDER_17-3-13__6_Nu konden we daar lekker even rondkijken er liggen veel mosselen onder en veel dikke zeesterren die zich tegoed hebben gedaan daaraan.

ANNA-JACOBAPOLDER_17-3-13__4_Na 52 minuten komen we weer boven water. De watertemp.2gr. We gaan weer via dezelfde weg langs de dijk omhoog en richting de auto’s. Spullen uit en lekker warm aankleden. Tijd voor koffie! Ugo, Anja en John weer bedankt voor een mooie en nog steeds frisse duik!

ANNA-JACOBAPOLDER_17-3-13__7_

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief