Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Sepiola’s, sepiola’s, sepiola’s!

Duikreporter Dirk Van den Bergh volgt de specialisatie ‘inktvissen’ bij Bas en Mirjam van der Sanden. Tijdens zijn nachtduik bij Het Koepeltje komt hij zoveel inktvissen tegen, dat hij de tel kwijt raakt.

Start van een schitterend duikweekend in Zeeland: inktvissenspecialisatie met de organisatie van Bas en Mirjam van der Sanden “Onderwaterbiologie, verrijk je duikbeleving”. Het is al de tweede keer dat ik deze specialisatie doe en het blijft interessant! Laat de volgende maar komen!

Vrijdagnamiddag doe ik met Mirjam al een duikje bij de Zeelandbrug, maar we kiezen blijkbaar niet het beste parcours en het is stoffig. We zien wel een inimini zeedonderpad, galatheakreeften en een millenium wratslak.

Om 19.30 uur is de groep verzameld in ons verblijf op De Witte Boulevard en gaat het weekend van start met een leuke onderlinge kennismaking en een eerste introductie in de wereld van de inktvissen.

Bas geeft een uitgebreide briefing over de duikstek “Het Koepeltje” en weet ons te vertellen waar we op zoek moeten gaan naar de sepiola’s (hij is deze week al op verkenning geweest!). Mijn buddy voor vanavond is … Bas! Ik weet nu al dat ik een sepiola zal ontmoeten op de nachtduik!

Om 21.40 uur gaan we onder. Het is erg stoffig, dat belooft niet veel goeds … Bas navigeert naar enkele sepia stokjes die hij daar neergezet heeft, maar nog geen activiteit. En dan begint het! De ene na de andere sepiola! Ik ga maar gewoon vermelden dat het er tientallen waren, want de tel geraakte ik kwijt. Het was zelfs zo erg dat wanneer ik een ander onderwerp in beeld wou nemen, ze steeds in de weg kwamen zwemmen!

Dirk-Van-den-Bergh_20180525_sepiola2-66485

Bas had in de briefing gezegd: “als je geen sepiola’s ziet, geniet dan van het andere moois!”. En bijkomend deden wij dat ook. Een jong steenbolkje is altijd leuk:

Dirk-Van-den-Bergh_20180525_steenbolk-66485

En die platvissen met hun scheve “smoel”

Dirk-Van-den-Bergh_20180525_platvis-66485

Een puitaal zie je ook niet élke duik:

Dirk-Van-den-Bergh_20180525_puitaal-66485

Onze duik eindigt in een veld met massaal veel Groene wierslakken. We passeren een mooi begroeide paal en daarna zien we wandelende palen … We zijn ondertussen zo ondiep dat we tussen de benen van de andere duikers beland zijn! Wat een mooi begin van dit weekend en ik kan het je verzekeren: het wordt nog mooier!

Zoals steeds de settings van onderstaande video aanpassen naar HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief