Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Puur toeval?

Het troostduikje voor Leendert Smit werd een heel bijzonder duikje. Geniet van zijn verhaal en foto’s.

Een nachtduik, die niet doorging, een flitser met een technisch mankement. Ik ben op weg naar onderwaterhuis.nl maar heb mijn spulletjes bij me zodat ik na het afleveren van de kapotte flitser nog wel even een duikje op Tholen kan maken. Het loopt dit weekend dus even anders dan gedacht maar dat mag de pret niet drukken. Ik beschouw het duikje als een leuke aanvulling op een minder leuke trip naar de reparatieafdeling van onderwaterhuis. Als de flitser is ingeleverd rijd ik verder en bevind me even later op een niet nader te noemen duiklocatie. Waarom deze geheimzinnigheid? Heb geduld, de reden zal snel duidelijk worden.

20180728_016__DSC2445-69147

20180728_045__DSC2474-69147

Het water is heerlijk warm en met mijn enkel 7 natte pak (duiken met ene droogpak is echt veel te warm) voel ik me als een vis in het water. Ik geniet van alles wat er te zien is. Maak een paar foto’s van de kreeften en de overal aanwezige strandkrabben. Na zo’n 40-50 minuten wil ik omkeren. Ik doe nog een paar vinslagen en dan valt mijn oog op een typisch silhouet: een zeepaardje. Het zal toch niet waar zijn? Mijn tweede zeepaardje in de Oosterschelde in mijn duikcarrière. Helaas heb ik, net als vorig jaar, niet de macro maar de fisheye lens bij me en dit exemplaar is zelfs nog wat kleiner dan die van vorig jaar. Ik moet dus echt heel dichtbij komen om een beetje redelijke foto te krijgen.

20180728_056__DSC2485-69147

20180728_063__DSC2492-69147

20180728_089__DSC2518-69147

Om het beestje niet al te veel te jennen maak ik steeds een paar foto’s en trek mij vervolgens even terug. Helaas is mijn fles al redelijk leeg dus na een minuutje of 10 moet ik afscheid nemen. Ik wil nog wel veilig thuiskomen: ‘To tell te tale’.

Onderweg naar huis realiseer ik me hoe toevallig deze ontmoeting was. Tenslotte had ik deze plek , uit nood geboren, uitgezocht. de reden waarom ik de duiklocatie niet noem is natuurlijk helder. Ik heb geen zin een run op deze plek te veroorzaken. Dat liep vorig jaar bij Anna Jacobapolder aardig uit de hand.

 

3 reacties

 1. Mooi verhaal !

  REAGEREN
 2. Gave ontmoeting Leendert! Ik zou er ook graag weer eens eentje willen zien bij fatsoenlijk zicht en uiteraard foto’s maken. 😉

  REAGEREN
 3. Heel gaaf voor je. En inderdaad: wijs om het niet te verklappen. Je wilt er echt niet debet aan zijn dat er hordes duikers op af komen die het beestje (en omgeving) stuk duiken voor eigen belang.
  Eerlijk gezegd hoop ik dat je foto niet herkend wordt 😉maar dat zal wel goed zitten.

  Vorig jaar een mooi paartje paardjes gezien. Zwemmend, staartjes ineen gestrengeld, buikjes tegen elkaar aan. Lampen uit, zon verlichtte het tafereeltje en nee, we hadden geen camera meet (voor mij was dit reden om er eentje aan te schaffen) maar hebben het ook niet gelogd.

  Ik ga er nooit op af, maar als ik er eentje zie… wauw!!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief