Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ron van Werkhooven – Meer van Genève

De grens over onder water? Ja! Duikreporter Ron was tijdens één en dezelfde duik in Frankrijk en Zwitserland. Bijzonder!

In corona tijd toch in het buitenland duiken. Deze trip door Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland hadden wij vorig jaar al gepland. Het kwam dus best goed uit om met de auto te gaan.

Na een bezoek aan Geneve,Montreux ook nog tijd voor een duikje in het meer van Genève. Na even zoeken op internet duikschool gevonden in Frankrijk. Ik kwam uit bij Go Dive een Duitse meneer woont in Frankrijk en duikt in Zwitserland.nadat we in Frankrijk hadden afgesproken bij zijn huis waar een een grote hal had met duikspullen. Nadat ik alles gepast had gingen we op weg naar Zwitserland 10 min rijden. Ik had hele andere verwachtingen super helder water koud berg water hier over zo meer.

Eindelijk klaar voor de eerste duik vanaf het strandje in hermandece. Wat meteen al opviel het water was niet koud het zicht ging en veel heel veel plantengroei. Maar goed na zo’n 7 meter was het zicht beter. Het eerste wat we tegen kwamen een grote snoek daarna veel heel veel baars en wat kreeftjes. Het slechte zicht heeft ook met het klimaat te maken door is de vele plantengroei.

Op een gegeven moment tekende mijn buddy ch en fr in het zand we passeren de grens dus de ene helft van de duik in Zwitserland de andere helft in Frankrijk. Een vraagje hoe log ik deze duik? Een duik of 2 duiken?

Na een uur duiken terug even wat napraten wat drinken.

Daarna de 2e duik gingen we eerst duik naar rechts nu links af. Het was totaal anders minder vis wel wat kreeftjes maar verderop is een haventje waarschijnlijk daar door minder vis. We deden ook nog een vondst  bij de steiger van de haven je gelooft het of niet we haalden een damesslip en een Zwitsers rijbewijs van een vrouw naar boven na afloop aan de politie overhandigt.

Kortom het waren weer 2euke duiken en weer een ervaring rijker!

photo_editor_ds_1597390493053-101429

photo_editor_ds_1597390755337-101429

photo_editor_ds_1597390561004-101429

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief