Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Lekker droog!

Eindelijk heeft duikreporter Carla van Westing weer eens tijd voor duik! Ze gaat een ander droogpak proberen bij de Zeelandbrug en ondanks het frisse water heeft ze het weer helemaal naar haar zin.

Er is van alles en nog wat aan de hand, druk en gewoon geen gelegenheid om naar Zeeland te gaan ennnn het water is nog koud. Dus ik stond even niet te trappelen om weer te gaan duiken. Maar na een tweede meting voor mijn nieuwe pak, (de eerste foto’s waren niet goed genoeg, ik heb waarschijnlijk een raar lijf 😊) mag ik van de dealer, divestore de Grevelingen, een testpak uitproberen. Wat ben ik benieuwd hoe dat duikt en hoe is het om weer droog te zijn. Kan ik ook uitloden, want dat zal weinig verschillen met mijn aangemeten pak, maar wel met mijn vorige configuratie. Ander pak, ander onderpak en geen backplate.

Paaszaterdag is de dag. Ik rij naar de brug, fijne stek, mooie tijd de kentering. En eventueel binnen omkleden of koffiedrinken als het weer tegenvalt.
Ik heb geen buddy, want ik wil op mijn gemak kunnen klungelen en proberen. Ik gebruik ook niet mijn wing, maar mijn trimvest, want dat kan ik meenemen op vakantie volgende maand.
Maar net aangekomen zie ik 2 auto’s met bekenden komen aanrijden, gezellig. Dus kletsen alom en zij willen graag dat ik met hun mee duik, zeker met een onbekend pak. Nou ja, lief, maar was duidelijk niet mijn planning, wilde ik niemand mee opzadelen.

Ik ga met 2 van hun onder water en ik heb goed gegokt qua hoeveelheid lood. Kom gewoon onder, mooi dus! We snuffelen lekker rond, maar het leven is nog niet uitbundig. Ik zie wel veel spinnetjes en een mooie oesterboorder. Erg leuk. Helaas ben ik tijdens het snuffelen mijn buddies kwijt geraakt. Nou ja, ik krijg toch alweer koude handen, dus ik ga langzaamaan richting de instap. Het water is inmiddels 4 graden, dus al mooi richting de 7 graden, wat al veel beter te doen is voor de handen.
Verder heb ik het helemaal niet koud, mijn nieuwe onderpak en warmtevestje werken prima! Heerlijk hoor, en met het lekkere weer boven water zijn mijn handen zo weer warm.

Niet veel later komen mijn buddies ook boven en veel later de andere 2 mannen. Niemand heeft iets speciaals gezien, maar iedereen is blij weer onder geweest te zijn.

De koffie is gezellig, er komt een ouderwetse hoop flauwekul bij kijken. Ik heb zin in mijn nieuwe pak, want de duik met dit testpak is me erg goed bevallen. Hopelijk is mijn eigen pak snel klaar. Dan kan ik weer volle bak gaan duiken, heb er zoveel zin in.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten