Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jeanette Kamphuis – Inktvissen in de Grevelingen

Duikreporter Jeanette werd positief verrast door de aanwezigheid van meerdere soorten inktvissen in het Grevelingenmeer.

Einde van de zomer 2020 ontdekken we Sepia’s in het westen van de Grevelingen. Dat had ik nog niet eerder gezien. We gokken dat deze dieren via de spuisluizen in de Brouwersdam de Grevelingen zijn binnen gezwommen. Er hangen al veel eieren aan de stokken. Dit is vast niet het enige paartje. Het mannetje houdt de wacht terwijl zij de kraamkamer vult.

Bij het Koepeltje vind ik een kleine sepiola. Hij is maar zo’n drie centimeter. Zijn oogjes piepen net boven het zand uit. Ik heb hem even gevolgd op zoek naar een beter plekje. daar graaft hij zich weer veilig in.

4 reacties

 1. Mooi, dat ze hier ook te zien zijn. Op welke diepte staan de stokken?

  REAGEREN
 2. ik ben ze tegengekomen op 6 meter. Is dat te doen voor jou als snorkelende fotograaf?

  REAGEREN
 3. In de heldere tropische wateren zou het kunnen, maar hier lukt dat me niet. Ik moet wel kunnen zien waar ik naar toe moet duiken en heb dan ff om een foto te maken.

  REAGEREN
  • Begrijpelijk. Ik vind het sowieso heel bijzonder, de mooie foto’s je maakt op een ademteug

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief