Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Is het bloedrode mosdiertje nog te vinden?

Vorig jaar heeft Snorkelreporter Ad Aleman een nieuw mosdiertje in het Grevelingenmeer ontdekt. Nu is hij nieuwsgierig of deze bijzondere waarneming opnieuw gedaan kan worden.

Ik ben benieuwd, heeft het bloedrode mosdiertje (Watersipora subatra) de winter overleefd? Het is een mooie rustige ochtend als ik naar het watersporteilandje de Ossenhoek vaar. In de jachthaven zijn vorig jaar grote kolonies van dit mosdiertje gevonden. Als ik in het toch al weer iets minder koude Grevelingenwater (14 graden) stap en kijk op de plekken waar de grootste kolonies te vinden waren, zie ik niets. De mooie kolonies zijn verdwenen, maar als ik goed kijk zie ik wel overal kleine kolonies van enkele milimeters tot enkele centimeters groot. Ook op een leeg skelet zijn nog wat levende diertjes te vinden. Afwachten maar hoe dat dit zich ontwikkeld. Het water is trouwens behoorlijk helder (4 meter zicht) en als ik terug vaar zie ik onderweg enorme hoeveelheden Oorkwallen.

Ad Aleman Bloedroodmosdiertje 15.05.2019-81465

Ad Aleman Bloedroodmosdiertje 15.05.2019 b-81465

Ad Aleman Mossel 15.05.2019-81465

2 reacties

  1. Prachtige foto’s weer Ad!

    REAGEREN
  2. Thanks René

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief