Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – De Olympus PEN dag

Locatie olympus pen dag zeeland

 

Echt een top dagje Zeeland achter de rug. Mijn eerste Olympus PEN dag en een super geslaagde kan ik wel zeggen!

In de ochtend verzamelde we bij Camping Weydeline. Hier stond koffie/thee klaar en was er tijd voor een praatje met bekenden, maar ook onbekenden. Voor mij een mooie gelegenheid om eindelijk eens kennis te maken met Karin Bussaard en mede-fotografen. Wat kun je een handige tips krijgen op zo’n dag. Er was zelfs gelegenheid om een aantal dingen uit te proberen, zoals een aantal Olympus sets of voorzetlenzen. Van deze gelegenheid maakte ik geen gebruik aangezien ik met mijn eigen nieuwe lens de subsea+10 ging stoeien. Al een uitdaging op zich, vond ik. Mijn doel was om mijn foto’s beter te krijgen met de tips die ik zojuist had gekregen. Deze kon ik mooi in gebruiken nadat een enthousiaste Karin het startschot had gegeven.

1904103_735700346495587_1345569577864110255_n

Iedereen ging op een locatie onder water om de mooiste foto te maken en daar de wedstrijd mee te winnen. Mijn locatie werd Dreischor reefballs, waar ik twee duiken heb gemaakt en het aan de waterkant erg gezellig was. De eerste foto’s met de lens kostte aardig wat moeite, maar de aanhouder wint. Als je blijft oefenen, moet het toch een keer lukken? In het begin was het moeilijk de afstand te bepalen en te grote objecten gaan er natuurlijk niet op met zo’n lens. Hiervoor was mijn flipadapter weer een uitkomst. De tijd onder water vloog dan ook voorbij. Ik geloof dat de grondeltjes blij waren dat ik eruit ging, omdat ik menig grondeltje op de foto heb proberen te zetten voor een visportret.

Om 15.45 uur was ik weer terug op de camping en had ik nog kwartier de tijd om tussen al mijn foto’s te kiezen voor de juiste voor de wedstrijd. Moeilijke opgave. Ik was al trots dat mijn visportretten verbeterd waren. Je zag eindelijk eens een niet wegzwemmende vis of moest er naar zoeken in de foto. Mijn doel was dus bereikt voor vandaag. Of ik gewonnen had of niet, ik voelde me nu al een winnaar met mijn bereikte resultaten.

P1017899bw

De sfeer onder de fotografen was gezellig en helemaal niet competitiegericht. Na veel geklets en een heerlijke barbecue was het tijd voor de prijsuitreiking. Ook deze weer door een enthousiaste Karin gedaan met hulp van de juryleden natuurlijk. Helaas viel ik niet in de prijs, maar ik had mijn prijs al gehad vandaag. Veel ervaring opgedaan en tips gekregen om weer verder mee te gaan en natuurlijk een hoop gezelligheid. Ik wil de organisatie dan ook echt bedanken voor deze super dag en bij de volgende ga ik ook zeker weer proberen te zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief