Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Het zoetste van 2017: in de ban van de snoek

Duikreporter Dirk Van den Bergh dook in 2017 vaak in zoet water plassen in Nederland en België. Hij maakte hiervan een video compilatie.

Na het zoute overzicht van 2017, nu het beste van het zoete …

Daar waar de Boschmolenplas vorig jaar op nummer één stond is dat nu de Put van Ekeren geworden.

Nog steeds hoor ik duikers zeggen dat er in die plassen weinig te beleven valt, maar het tegendeel is waar. Toegegeven, er was van de 15 duiken in de Put van Ekeren 1 duik bij waar er absoluut niets te beleven viel en als je dan juist op zo’n moment voor het eerst het zoete water gaat … tja … Maar diezelfde ervaring heb ik ook al in de Oosterschelde gehad hoor!

Bij momenten was het echter precies of we doken in een aquarium. Er waren dit jaar opvallend veel kreeften en de snoek was ook in groten getale aanwezig. Deze rasechte roofvis zagen we in alle formaten, van 10 cm tot meer dan een meter. Toen ik ging opzoeken of het niet gevaarlijk was om hem van zo dichtbij te filmen kwam ik er heel wat over te weten! Voor wie geïnteresseerd is, hier de link naar één van de interessante artikels die ik las: http://www.poseidongent.be/index.php/artikels/zoetwater/koudwatervissen/466-10-vragen-over-de-snoek

Het lijkt me een uitdaging voor 2018 om de snoek eens van bij de paaitijd een heel jaar te gaan observeren. Hiervoor zal ik dan wel verschillende duiken op slechts 30 cm diepte moeten gaan liggen wachten … Gelukkig heb ik nu mijn solo duikbrevet, want ik denk niet dat er veel buddy’s zullen zijn die me hierbij gaan volgen!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten