Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Een spinkrab en zeedahlia’s

Nu de meeste toeristen weer naar huis zijn, is het heerlijk rustig bij de Blokkendam in de Noordzee. Snorkelreporter Ad Aleman grijpt zijn kans om de buitenkant van de Blokkendam te bekijken.

Het is prachtig weer met weinig wind, erg geschikt om weer eens langs de buitenkant van de blokkendam (Brouwersdam, Noordzeezijde) te gaan snorkelen. Het is lekker rustig als ik bij de dam aankom, dat was een paar weken geleden door alle toeristen wel anders. Onderwater is het zicht voor deze locatie nog niet eens zo slecht, bijna 2 meter denk ik. Al snel kom ik op een diepte van 50 cm een spinkrabbetje tegen.

 

AdAleman 13092018 Spinkrab-70821

Diep verscholen tussen de blokken zwemmen een paar enorme zeebaarzen en rondom de blokken veel kleine visjes. Een vrij grote platvis ziet mij eerder dan ik hem of haar. Zoals meestal zijn er weer veel zeedahlia’s te zien zoals dit bijna transparante exemplaar.

AdAleman 13092018 zeedahlia 1-70821

Aan het eind van de dam kom ik een vrij klein exemplaar tegen wat op een paar mosselschelpen zit en zich uitstekend laat fotograferen.

AdAleman 13092018 zeedahlia 2-70821

AdAleman 13092018 zeedahlia 3-70821

Ondanks dat het zicht om en nabij de dam soms ronduit slecht is, is het ook een waardevol stukje natuur met zijn eigen dynamiek en rijkdom. Wat er in de toekomst gaat gebeuren als er gebouwd gaat worden de doorlaten in de Brouwersdam weet ik niet, maar ik hoop dat dit behouden kan blijven.

3 reacties

  1. Mooi artikel. Leuk om een keer te snorkelen. Loop je gewoon over het strand richting de dam de zee in ? en stroomt het daar niet ?

    REAGEREN
  2. Inderdaad, ik loop over het strand naar de buitenkant van de blokkendam en rond de laagwaterkentering is er bijna geen stroom.

    REAGEREN
  3. Dat je dat snorkelend allemaal kunt zien! Ik dacht dat je in Zeeland niets kon zien.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief