Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Theo Beelien – Wrakduiken Noordzee

Datum 2010-2012
Locatie Noordzee

Duikteam Zeester organiseerde zaterdag 16 maart weer een Wrakduikavond. Opnieuw een gezellige bijeenkomst van wrakduikers en andere geïnteresseerden: zowel duikers als niet-duikers waren welkom.

Wrakduikavond 2013: een feestje in Zuidbroek

De Wrakduikavond is voor de mannen van Duikteam Zeester de manier om hun hobby en de geschiedenis van de onderwaterwereld aan een groter publiek te tonen. De avond werd aangevuld met presentaties van amateurs, professionals en officiële instanties.

Ontstaan:
De Wrakduikavond is ontstaan toen Theo ‘De Nepcineast’ Beelien in 1993 het idee kreeg om een avond te organiseren om zijn filmbeelden te tonen aan de leden van Duikteam Zeester. Theo gaat al vanaf het begin met kapitein Klaas Koch en zijn schip, de Zeester, mee wrakduiken op de Noordzee. Zijn grootste hobby is onderwater filmen en daarmee introduceerde hij bij café Moeke Vaatstra in het Groningse Zuidwolde in maart 1993 de eerste Wrakduikavond. Ongeveer 30 personen waren hierbij aanwezig, leden van het duikteam en andere duikers, die wel eens mee gingen wrakduiken met de Zeester.

De eerste Wrakduikavond was een succes en de jaarlijkse traditie werd een feit. De interesse bij andere wrakduikers en overige geïnteresseerden werd groter en daarom verhuisde een jaar later de Wrakduikavond naar buurthuis De Schakel in Groningen. Hier was ongeveer plaats voor 150 personen. In 2001 werd de Wrakduikavond naar Hotel Van der Valk te Zuidbroek verplaatst omdat ook buurthuis De Schakel te klein was geworden. Tegenwoordig komen er tussen de 200 en 300 personen naar de bijeenkomst. Tot en met 1998 organiseerde Duikteam Zeester elk jaar een Wrakduikavond. Omdat het heel veel werk was, besloot kapitein Klaas om de Wrakduikavond om het jaar te organiseren. Maar Duikteam Zeester kreeg een paar jaar later bijval van de collega’s van Northseadivers uit Noord-Holland. Zij organiseren ook een Wrakduikavond, maar dan in de jaren dat het Groningse duikteam overslaat. Zo is er toch elk jaar een Wrakduikavond.

Natuurlijk is de film van Theo met (onderwater)beelden van de avonturen van duikteam zeester van de afgelopen jaren het hoogtepunt van elke wrakduikersavond. Het was ook deze keer weer een verrassing voor de overige duikteamleden waar ‘De Nepcineast’ nu weer mee kwam. De film is dan ook niet alleen maar een documentaire of het aan elkaar plakken van mooie onderwaterbeelden. Maar het is veel meer een duiksoap over de belevenissen en avonturen van het duikteam aan boord van het duikschip doorspekt met een knipoog en veel humor. Vanaf nu zijn de avonturen van duikteam Zeester over het seizoen 2010-2012 gratis online te bekijken en als DVD op verzoek gratis te downloaden. Op het kanaal van Theo Beelien zijn ook de vorige 9 delen vanaf 1993 te bekijken helaas niet allemaal in HD kwaliteit (alleen de laatste 2 delen) maar dat mag de pret niet drukken. Ook is er een aantal belangrijke ontdekte wrakken apart te bekijken, dit zijn stukjes film geknipt uit de hele video’s.

Veel kijkplezier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief