Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – De slikken van Flakkee

Snorkelreporter Ad Aleman gaat kijken bij de Slikken van Flakkee, waar hij erachter komt dat het onder water niet meer hetzelfde is als andere jaren.

Elk jaar ga ik wel een paar keer snorkelen bij het steiger op de Slikken van Flakkee. Op de 23e bekijk ik eerst het steiger en het eerste wat me opvalt is dat het bodemleven onder het steiger enorm is afgenomen. Voorgaande jaren leek het wel een onderwaterparadijs. Gelukkig zijn de steigerdelen nog wel mooi begroeid. Ik ga links af en volg de oever, hier is het net zo weelderig als voorheen.

Ad Aleman Zeeanjelier 23.07.2019 b_-84131

Ad Aleman Zeeanjelier 23.07.2019_-84131

Omdat ik een paar foto’s opnieuw wil maken ga ik de volgende dag nog een keer naar deze locatie. Het zicht is een stuk minder en het water is wat melkachtig. Het maken van de gewenste foto’s, behalve dan van een zeeanjelier, lukt niet omdat er boten aan het steiger liggen.

Ad Aleman Zeeanjelier 24.07.2019 _-84131

Als dan maar rechts af ga schrik ik, het leven is weg en de bodem lijkt helemaal beschimmeld ( waarschijnlijk de bacterie Beggiatoa). Wat verder is het kaal en leeg. Als ik door blijf zwemmen zie ik weer wat zeeanjelieren op de stenen verschijnen.Volgens mij is het de hoogste tijd voor verbetering van de doorstroming!!!

Ad Aleman Schimmel 24.07.2019 _-84131

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief