Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – Grotduiken in Mexico: Nohoch Na Chich

Op vakantie naar Mexico en lekker in de grotten duiken. Brenda neemt je op haar eerste duikdag mee naar de Nohoch Na Chich cenote. Een makkelijke en mooie start.

Gisteravond zijn we laat aangekomen en door het tijdsverschil vindt mijn lichaam dat 4 uur slaap meer dan genoeg is. Ook mijn buddies hebben hier last van, maar gelukkig voelen we ons fit genoeg voor de eerste dag duiken. We gaan naar de cenote Nohoch. Dit is 1 van mijn favorieten, ondiep, en heel mooi gedecoreerd. Entreegeld is 250 pesos.

We besluiten deze eerste dag 2 ‘kortere’ duiken te maken. We beginnen met een duik van 75 minuten. Als we uit het water komen regent het stevig.

PB113970-89560

We eten en drinken wat en na een korte oppervlakte interval gaan we maar weer snel te water. De reel hebben we laten liggen, dus dat scheelt nu weer tijd. We besluiten om ergens een jump te pakken en komen in een echte sidemount tunnel terecht. Laag. Met iets op de rug zou je er niet doorheen passen.

PB114130-2-89560

Vanuit deze tunnel komen we uit op een volgende lijn en hier wordt alles weer ruimer. Deze grot verveelt gewoon nooit en met een watertemperatuur van 25 graden is het ook prima uit te houden.

Na ongeveer een uur bereiken we onze omkeerdruk en gaan we weer terug.

PB114020-3-89560

Als we terugkomen zijn de lampen in de cavernzone aangezet en komt er een hele kudde snorkelaars voorbij. Een gedeelte van deze grot heeft net wat lucht boven het water en snorkelaars kunnen zo een ronde snorkelen en toch de mooie formaties bewonderen. Duikers hebben hier verder geen last van.

PB114065-89560

Na 120 minuten zijn we weer boven water. Een geslaagde eerste dag grotduiken. Niet al te moeilijke duiken, maar wel in een prachtige omgeving.  Gelukkig is het opgehouden met regenen en kunnen we ons gewoon droog omkleden.

PB114134-89560

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief