Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Baggerzicht bij de Zeelandbrug

Dit weekend is het meer dan alleen duiken voor Dirk Van den Bergh. Op het programma staat een biologiecursus met als thema mariene ecologie.

Reeds voor de 8e keer ga ik mee op biologieweekend met Bas van der Sanden. Deze keer is het thema: Mariene Ecologie. Zoals steeds is er vrijdagnamiddag een introductieduik voor diegenen die vrij kunnen nemen. Bijna heel de groep is al aanwezig! Er staat een stevig windje en het zicht ziet er niet al te best uit. Mijn buddy wordt Astrid Duivenvoorden. Met haar dook ik al tijdens voorgaande weekenden.

Ze wil het zeepaardje zien. OK, ik zal een poging doen, maar het wordt weer vergeefs … Ik wil ook wel op zoek gaan naar het gestippeld mosdierslakje hé! Het zicht is zéér slecht en de stroming redelijk. Gevolg: i.p.v. bij het zeepaardje belanden we tot twee maal toe bij de pijlers …

Ik geef het op en doe teken dat we wat dieper gaan. Ik heb weer het gevoel dat ik me niet goed kan uittrimmen. Heb ik dan toch teveel lood bij (zie reportage Put van Ekeren). Maar nadien blijkt wat er aan de hand was. Met Astrid had ik afgesproken dat, indien ze het nodig zou vinden, we de buddylijn zouden gebruiken. Ze doet echter geen teken. In plaats daarvan heeft ze zich bijna heel de duik vastgehouden aan mijn trimvest!

Ik ben deze keer eigenlijk echt tegen mijn zin in het water, maar Astrid vindt het blijkbaar fijn (aan mijn trimvest!). Er is niets te zien. Op een beschutte plaats, uit de stroming, kan ik toch een harlekijnslakje ontdekken.

Dirk-Van-den-Bergh_20190906_harlekijnslak-85699

En zo zie je maar … slecht zicht, moeite doen om te focussen op wat je dan toch ziet en kijk … Ik kom thuis, bekijk de beelden en wat zit er boven het harlekijnslakje? Het gestippeld mosdierslakje waarop ik zo gehoopt had het te zien!

Dirk-Van-den-Bergh_20190906_harlekijnslak-en-gestippeld-mosdier-slakje-85699

Na de duik rijden we naar onze verblijfplaats ” De Witte Boulevard” in Renesse. We pakken uit, gaan een frietje steken en om 20.00 uur gaat het weekend officieel van start. interessante interactieve lezing en daarna kunnen we onze lectuur uitkiezen om ons eigen “weetje” voor te bereiden. Dat zullen we bij afsluiten van het weekend openbaar moeten maken.

Nog een biertje, een wijntje en dan naar bed want we moeten er morgen vroeg uit om op tijd bij de Zeelandbrug te zijn.

Ontbijt om 07.00 uur. We zijn zo goed als de eersten bij de brug. Mijn buddy is nu Leonard Schokker. Met hem maakte ik 10 duiken in Ierland in juni. Nooit gedacht dat ik hem terug zou ontmoeten. Zo zie je maar hoe klein de duikwereld is!

Het zicht is weer slecht. Deze keer doen we ook weer een poging om het zeepaardje te vinden, maar noppes. Weer weinig te ontdekken door het zicht. Eén van de mooiste beelden is deze paarse slibanemoon.

Dirk-Van-den-Bergh_20190906_slibanemoon-85699

Na de duik volgt de lunch en een evaluatie. Daarna rijden we naar Zoetersbout voor een tweede duik, maar dat is voor het vervolg.

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *