Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duik 900

Na een succesvolle zoektocht naar zeedahlia’s tijdens de eerste duik, besluiten John en buddy Lia om ook de tweede duik op Kerkweg Den Osse te maken. Dan kunnen mooi de enkele dahlia’s die ze tijdens de eerste duik misten, ook nog op de foto gezet worden.

Duik 900
We zijn net uit het water gekomen en staan op de trap van steiger van de Kerkweg na deze duik zouden we nog een duik op AJP maken maar eigenlijk hebben we beide geen zin om ons weer om te kleden spullen in de auto gooien en naar AJP te rijden.

01-J9180131-56241

We hebben beide nog ruim voldoende voor een tweede ondiepe duik aan de Kerkweg en dat word dan tevens mijn 900e duik. Na het succes van de dahlia’s die Lia gevonden heeft die voor mij en Lia totaal onbekend waren gaan we nog een keer ondiep zoeken naar dahlia’s. Eerst gaan we naar de licht gekleurde dahlia omdat ik weet dat daar meerdere dahlia’s bij elkaar staan en bij de eerste duik heb ik er maar 1 gevonden.

03-J9180105-56241

De licht gekleurde dahlia heb ik snel gevonden maar nu de kleurige vinden dat lijkt een eenvoudige opgaven als je weet dat hij 2 meter van de andere staat maar zo makkelijk was het nog niet. Ik moet zeker 3 keer vanaf de licht gekleurde dahlia opnieuw beginnen te zoeken en dan heb ik hem gevonden. Helaas staat er flink wat wier in de omgeving van de dahlia maar de kleuren spatten er vanaf. Dit is de mooiste dahlia die we vandaag gezien hebben na wat foto’s gaan we weer verder.

05-J9180076-56241

We komen op een stuk waar veel oester staan en het word ondiep, Lia seint met haar lamp naar mij en daar is nog een dahlia deze is heel erg bleek maar heeft een mooie tekening jammer genoeg zit hij tussen de oesters en is hij niet zo fotogeniek. Ik zie een flinke puitaal voorbij schieten hij zwemt net een stukje van de bodem af en hij gaat als een speer. Ik denk bij mezelf als ik die op de foto krijg met een mooie achtergrond zou dat fantastisch zijn.

11-J9180009-56241

Ik zet de achtervolging in maar de puitaal is zeer zeker niet van plan om mij welwillend te zijn voor een mooie foto hij schiet na de achtervolging tussen de oesters en komt er niet meer tussenuit. Ik maak nog wat fotos van krabben en zakpijpen met een mooie groene achtergrond op dat moment raak ik ook Lia kwijt, ik zit vrij ondiep ik kijk even bovenwater waar de bubbels van Lia zijn en ze ligt nog geen 10 meter van me vandaan.

1-lumishootJ9180084-56241

We gaan richting de instap en gaan er uit en mijn 900e duik zit er op en dit was ook mijn 254e duik samen met Lia. We kleden ons om ruimen de spullen op en gaan even uitgebreid zitten eten bij Even Pauze. Lia bedankt voor deze duik. Ik ben ongeveer 45 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 12:05 uur te water gegaan, de water temperatuur was 16 graden, het zicht was goed, ik ben max. 2,2 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *