Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Eens wat anders

Enthousiast gemaakt door de positieve verhalen en de mooie foto’s. Vandaag is het de beurt voor Duikreporter Eduard Bello. Wordt dit een duik volgens plan?

Je plan bijstellen.

Soms heb je het gevoel dat het een mooie duik gaat worden en het beeld dat in je hoofd zit gaat lukken. Zo had ook ik het mij de avond ervoor voorgesteld om eindelijk de pijlinktvissen eens te gaan spotten. Vroeg op, met regen naar Zeeland. Eenmaal op de stek was ik niet de eerste. Fijne duikers die een project hadden gepland, Baseline Project stonden er al vroeg bij. Spullen klaar zetten, praatje maken en even overlegt wat we waar kunnen vinden. Altijd fijn als je geïnformeerd wordt. De dagen ervoor lveel positieve verhalen gelezen en natuurlijk de mooiste foto’s gezien van bekenden, dus…
En dan komt de eerste duiker de trap af, lijkt een beetje somber… Oh jee. Geeft aan na een half uur maar gestopt, want zicht was af en toe nul… Zo, dat is op de vroege ochtend geen goed nieuws. Maar kan een stoffige voorganger geweest zijn, al is dit wel een heel betrouwbare duiker. Dan volgt nog een wedstrijd fotograaf met buddy en ook zij geven aan baggerzicht, soms 0m!! Mag ik dan even balen. Overlegt om elders te duiken of niet. Maar ja… Je bent er toch, positief ingesteld en met deze info stap je toch makkelijker het water in… Plan was sepiastokken vinden, pijlinktviseieren spotten en zoals voorgangers een paar foto’s schieten… Geen macro bij me, dus geen keuze…. Op naar het wate.  Instap mag ook hier aangepast worden, vooral bij heel LW. Eenmaal onder was het zicht prima… tot 4m. Koers aanhouden en flink door zwemmen, want ik had een idee. Maar na 20 minuten in het niets wist ik ff niet meer waar ik naar toe zwom. Jee proefde de algen op mijn lippen… Zag alleen maar groen… Ik weet dat haaks naar links de kant is, dus… Een paar meter omhoog werd het lichter en de  bodem zichtbaar, toch wel fijn. Doorzwemmen gecontroleerd even boven kijken, ik was op de goede plek aangekomen haaks koersen, naar beneden maar… het zicht was echt 0 meter… Zelfs op 7m nog de schuine wand kwam ik geen stok oid tegen. Ohohoh, met alle mooie plaatjes in mijn hoofd koos ik na minuten om ondiep terug te gaan en mijn plan bij te stellen. Van instap tot terug heb ik wel een honderdtal oorkwallen gespot, opzij geschoven, gered… Had nu geen haast meer. Dan een oorkwal proberen vast te leggen. Veel algen, dat wordt een uitdaging… Na 65 minuten was het mooi. Missie mislukt, maar ander leven de aandacht gegeven. Klein leven in overvloed. Want zonder foto’s boven komen… dat kan ik “nog” niet. Altijd fijn als je je plan kan bijstellen…

Napraten over de duik en schuilen voor een hagelbui onder de aanwezige partytent sloot ik de duikdag toch positief af. Hoe vreemd kan het soms lopen. We gaan het nog eens proberen, alleen vandaag even niet meer….

FB_IMG_1557174448497-81287

FB_IMG_1557174451819-81287

FB_IMG_1557174460400-81287

FB_IMG_1557174438193-81287

Dit bericht delen

Eduard Bello

Ik duik nu een aantal jaren en wordt er alleen maar enthousiaster door. Het mooiste is dat door regelmatig te duiken ik steeds meer tijd kan nemen en nu pas leer goed rond te kijken. Vooral tijd nemen is een vereiste, maar dat valt af en toe nog niet mee. Vind het bijzonder fascinerend wat ik telkens weer in onze wateren tref. Hoop nog veel moois te zien en vast te kunnen leggen. Af en toe met een wedstrijd meedoen verhoogt mijn plezier en daarbij behorende feedback is geweldig. Ik hoor dan ook steeds: Veel oefenen en probeer je aan de 10 regels te houden..... Hoop dit nog lang te kunnen doen met enthousiaste duikers om mij heen. Duik nu met een Olympus PEN 7 met een INON 2000 en Z240.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten