Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikerarts Rob van Hulst krijgt onderscheiding

Een icoon uit de duikmedische wereld is woensdag onderscheiden voor zijn inzet voor de hyperbare en duikgeneeskunde. Rob van Hulst is nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

KTZ (AR) b.d. prof. dr. Rob van Hulst heeft de Koninklijke onderscheiding op woensdag 8 december ontvangen uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Schagen, in het bijzijn van de plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten SBN Hulsker.

Rob van Hulst is de grote motor achter belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen in de hyperbare- en duikgeneeskunde. Hij heeft lange tijd aan het hoofd gestaan van het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine en heeft zich ook jaren ingezet voor de Nederlandse Onderwatersport Bond, zowel als duikinstructeur als op medisch gebied, en de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD). Hij is sinds 2001 bijzonder hoogleraar aan de UvA op het gebied van Hyperbare- en duikgeneeskunde/aenestesiologie van het AMC en een begrip in de internationale duikmedische wereld.

Deze onderscheiding is niet het einde van een tijdperk, de nieuwe Ridder zet zijn werk voort en zal hopelijk op duikmedisch gebied door middel van zijn onderzoek de duikwereld nog veel meer inzichten geven.

Rob van Hulst en zijn echtgenote Foekje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief