Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Instagram link in bio / Nieuws

Duik in de diepte met Barney en Beenie

In het Museon-Omniversum draait het deze zomervakantie om Duik in de Diepte met ook de film Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie. Onze sterreporters Thijmen en Diede waren bij de première.

De kleine onderzeeër Barney woont in een prachtige onderwaterwereld. Die houdt hij mooi en schoon voor alle bewoners. Want elke dag belandt er weer plastic en ander afval in het water. Het water wordt bovendien steeds warmer, wat slecht is voor het koraal dat er groeit.

Barney beleeft vele avonturen, samen met zijn vriendinnetje, het zeepaardje Beenie. Omdat ze veel afval tegenkomen, richten ze de Barney en Beenie Cleanup Club op en vragen bezoekers om mee te helpen. Barney legt Beenie uit hoe planten en dieren elkaar helpen. Zo houden algen het koraal gezond, beschermen kwallen kleine visjes en eten kleine garnalen de parasieten op grote vissen. Ze verwonderen zich over sterren en sterrenbeelden die je ’s nachts helpen de weg te vinden. Als Beenies vriendinnetje, het schildpadje Abbey, niet thuis is, maken ze zich zorgen. Samen met de octopus en dolfijn gaan ze op zoek. Ze vinden haar verstrengeld in een visnet en weten haar gelukkig te bevrijden.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is een vrolijke, spannende en leerzame film voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op een toegankelijke manier leren ze over het leven in de zeeën en oceanen, over sterrenbeelden en over het belang het leven onderwater te beschermen. Maar bovenal is de grootbeeldfilm op het koepelscherm, dat zo groot is als een half voetbalveld, voor kinderen een onvergetelijke belevenis. In de Nederlandse versie zijn de stemmen te horen van de acteurs Bart Oomen en Maylin van Putten.

Sterreporters Thijmen en Diede over de film

Thijmen (10) en Diede (8) mochten samen met hun vader Jeroen naar de première van de film. Hoe het – los van de popcorn en limonade – was? Grote indruk maakte de schildpad die in de film uit een net wordt gered. Maar ook de clean-upclub was herkenbaar – Thijmen hielp op zijn vierde al mee bij een schoonmaakactie op Bonaire. Volgens papa Jeroen zit je letterlijk in de film in de grote koepel van het Omniversum – de zeedieren komen van alle kanten.

Duik in de Diepte!

Duik in de Diepte is het programma voor jong (en oud) dat van 8 juli tot en met 17 augustus plaatsvindt in het Museon-Omniversum. Leuk voor de hele familie!

Op het grote koepelscherm van het Omniversum kijk je de film van Barney en Beenie. In het museum kun je een familietour langs schelpen en zeedieren maken, een algenshake bij elkaar fietsen, origamivissen vouwen, je kennis testen in de Kleurrijke Koralen Kwis en meer. Kortom, een duik in de diepte!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief